Silifke Ticaret ve Sanayi Odası 18-21 Ekim 2018 tarihinde   ‘’Liderlik Akademisi ve  Strateji  Çalıştayı ‘’ konulu, başarılı bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Etkisi göründüğünden çok farklı.

Bölgesel algılarımızın ötesi.

Strateji Çalıştayı değil, bölgemizin stratejik bir adımı.

Devam ettirilmesi gereken gelişme hedefine doğru bir yürüyüş.

Ulusalar arası düzeyde bir etkinlik.

Bir çekim merkezi olma iddiası.

Bir ilçe davranışı değil,  İl’ce bir davranış.

Sorunların, olmazların değil, olabilirliklerin arayışı. Olabileceklerin habercisi.

İki  devletin dikkatini bir ilçede toplama fiili.

Liderce bir faaliyet.

Ülkemizin gelişme çabalarını  tamamlanarak, tamamlama , katkı sağlama, gayreti.

İnsan kaynaklarını katma değer üreten yetkin bir seviyeye getirme bilinci.

Biz vardık, şimdi  daha güçlü varız demenin profesyonelce ifadesi.

Biz Akdeniz’de varız,  deryalara açılmak isteyenlerin  mihenk taşıyız demenin bilimcesi.

Her kafadan bir sesin çıktığı günümüzde, profesyonellerin, üniversitelerin, devletin, milletin, basının, bürokratın, sivil toplum örgütlerinin kaynaştırılası, bir hedef etrafında olabileceğinin , olması gerektiğinin, birlikteliğin  sinerjisi, bereketi.

Bir ilçeden küresel ekonomiye talip olma. Onun ilkelerini bakış açısını kazanma arzusu.

Silifke’de ekonominin bütün taraflarına gelişmek istiyorsak, küçük adımlarla uzun soluklu yürümeye hazırlanalım mesajı.

Bölge turizmine katkı, kongre turizminde biz de varız iddiasının bütün ülke ekonomisine verilmesi. Eminim TOBB üyelerine bu organizasyonu duyuruyor, bir ilçenin örnek başarısını taçlandırıyordur. Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bizzat katılarak da Silifke TSO’yla gurur duyduğunu konuşmasında dile getirmişti. 5 yıldızlı oda hizmeti statüsünde olma çabalarını ve bu yolda gösterilen çabayı da anlattı konuşmasında ve ekledi sözlerine,

’Silifke TSO gerçek bir örnek

ekip çalışması değil ,adeta aile dayanışması,

bir işi başarıya ulaştırmada en güzel örnek.

Her konuya duyarlı ve gelişimde ortak akılla çözüm odaklı’ bu sözlerle anlattı Silifke TSO’yu daha ne söylenebilir ki Makro düzeydeki bu organizasyona

 

Öte yandan küçük notlarımda oluştu çalıştayda.

Mesela Silifke Sanayinin katılımın yüksek olması sağlanabilirdi.

İnşallah gelecek organizasyonlara bir kapı olan bu çalıştay Silifke’de de belirli periyotlarla da  düzenlenerek, Silifkemiz’in ekonomik bilincinin gelişmesinde aktif  rol oynanır.

Odamızın zaman zaman düzenlediği  bu tip  etkinlikler, belirli periyodlarda düzenlenerek, alışkanlık haline getiriliyor. Her toplantıda bir eksikliğimizi, sorunumuzu çözecek  bir strateji izlenirse ilçe bazında katılım ve istişare sağlanmış olur.

Ulusal katılımcılarla, küresel düzeyde , Amatör ruhla, profesyonelce bir  organizasyondu.

Bir küçük önyargımı da eklemeden geçemeyeceğim.

Bu kadar masrafın sonucunda ne olabilir ki diye düşünmüştüm. Evet kabul ediyorum kendi bilgisizliğimin sonucu oluşmuş bu duygu. Sonra izledim gözledim dinledim ve bu düşüncelerim kocaman bir olumlu sonuçla taçlandı. Ne güzeldi emek, heyecan, bilgi paylaşımı. Bu anlamda Silifke TSO ne iş yapar sorusunun cevabını hepimiz almış olduk. Çok şey yapıyorsunuz yeter ki karşıdaki kişi almayı bilsin. Benim gibi bilgisizlikten önyargıya düşmesin.

Sonuç olarak öncelikle böyle bir etkinlikle Silifkemiz’in markalaşması konusunda dev bir adım atan Silifke Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın Nurettin Kaynar’a 3 gün boyunca yerinde duramayan hop oturup hop kalkan ve bir aksilik olmaması için herkesle tek tek ilgilenen Odanın Genel sekreteri Yıldırım Baydar ve ekibine teşekkür ediyorum.

Hani derler ya birde işin mutafındakiler vardır diye işte bu işin mutfağında da Silifke TSO’nun akademik danışman desteği aldıkları Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu’nda Dr. Öğretim Üyesi Sayın Muhammet Saygın hocamızı canı gönülden kutluyorum. Emek, alın teri, heyecan, vizyon ve başarı.

Daha ne olabilir di ki. Tebrikler..  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.