Aday Tuna’dan Silifke TSO’ya ziyaret

Aday Tuna’dan Silifke TSO’ya ziyaret

Aday Tuna’dan Silifke TSO’ya ziyaret

 

 MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Aday Hamit Tuna’ya MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, MHP Silifke Belediye Başkan Aday adayları Mücahit Aktan, Yahya Yılmaz, Eyüp Arslan ve Ali Alptekin eşlik ederken Kadın Kolları Başkanı Seçil eser ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Ticaret Odası Toplantı Salonunda Ticaret Odası yönetimi ile bir araya gelen Başkan Adayı Tuna, projelerini ve hayalindeki gelecek Mersin hakkında bir konuşma yaptı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke hakkında kısaca bilgi verdi.

Başkan Kaynar, Silifke’nin tarım, sanayi ve turizm alanında gelişmeye müsait ve iddialı bir ilçe olduğuna değinerek, dünyaya ihraç edilen çilekten, mermere kadar pek çok ürünün Silifke’de üretildiğini söyledi.

Başkan Kaynar konuşmasının devamında, Silifke TSO’ya kayıtlı üyeler ve Silifke OSB hakkında ve fabrikalarda işlenen ürünler ile yurt içi ve yurt dışına gönderilen ürünler hakkında geniş bilgi verdi.

Şu anda aynı zamanda Toroslar Belediye Başkanı olduğunu belirterek söz alan Aday Tuna, “Beni sizler zaten tanıyorsunuz ama yinede kendimi tanıtmak istiyorum. Bir çok insan fotoğrafımdan bir çok insan ismimden tanıyor ama ikisini bir araya getiremeyen ve tanıyamayan insanlarımıza kendimizi tanıtmak ve belediyeyi kazanarak hizmet etme heyecanı içinde karşınızda bulunuyorum. Sizlere Mersinde yaşamanın Mersinli olmanın bir gurur olduğunu söylemek ve bu bilincin herkeste oluşmasını sağlamaya çalıştığımı ifade etmek istiyorum. Mersin’de yaşamayı kabul etmiş çocuklarının geleceğini Mersine emanet etmiş her insan Mersinli’dir bence, onun için Mersin bilinci oluşturmamız lazım, insan Silifkeli olabilir ama ön planda Mersinli olmalıdır. Bu kentin değerleri ile övünen bir kimliğe sahip olalım” dedi.

Toroslar Belediyesinde yapmış olduğu yöneticilikte üreten bir belediye anlayışına sahip olduğunun altını çizen Aday Tuna, üreten bir belediyi olarak hizmet ettiklerini, üretmeden bir çivi bile çakmadıklarını söyledi.

 

Aday Tuna, “ben personel arkadaşlarıma şunu söylerim. Pedala basmazsak biz düşeriz. Onun için sürekli hareket eden yolumuz hedefimiz var. Bu hedefle gidiyoruz. Allaha şükürler olsun.

2005 Yılında ilk Avrupa birliği projesini Mersin’e getiren ilk  belediyeyiz.13 Tane Avrupa projesi yaptıran, 20 tane ortaklık yaptığımız projemiz kurum ve kuruluşlarla , 34 tane okul ve okullarla Avrupa birliği projesi yaptık .Avrupa Birliği projesi yapan Türkiye'de birinci sırada yer alan belediyeyiz.3 Üniversitemiz vardı 4 Üniversite kuruldu. 3 Üniversiteyle ortak proje yapan tek belediyeyiz. Bilimin üretildiği bilimin yoğun yapıldığı o Üniversitelerdir. Düşünemediklerimiz de de  bilgiye açığız.Birlikte yapmanın hazzını duyan ve onu uygulayan belediyeyiz. O yönde hakikaten bu kenti ispat etmek istiyoruz. Kenti ispat etmek için her yönümüzle kendimizi donanımlı hissediyoruz.

İnşallah diyoruz ki özelikle ticaret odalarımız hepsini ziyaret ettik ve ediyoruz.

Üretim ekonomisinden yanayız. Hep üreterek yaptık bu yaptığımız hizmetleri, Spor tesislerimizi, bütün parklarımızı kendi imkanlarımızla yaptık. Biz bu belediyeye hiçbir şey vermediysek üretmeyi öğrettik.Mesleğimiz icabı serbest  piyasadan gelme bir insan olmamız ile hakikaten şu anda belediyemiz kurumsal kimlik yönünden üreten bir yapı. Sayın başkanımız tarımsal ürünlerden bahsetti. Bölgemizdeki özellikle bu dönemde değişen coğrafyamız bereketli topraklarda aynı ürünü üreten ve elinde kalan insanlara lokomotif görevi yaptık. Yeni ufuklar yeni ürün motifleri verdik. Safran,  pasiflora, Guava gibi bir çok meyve ve ürünün yetiştirilmesi yönünde ön açıcı olduk. Bunu insanlarımıza fide olarak vermeye çalışıyoruz. Kahve fidelerimiz 1 yaşında inşallah verim alacağız. Biz çalışmalarımızı her anlamda yapıyoruz. Sonuç aldığımız taktirde üreten insanlara diyoruz ki bunları yapabilirsiniz üretebilirsiniz.  Sizlerin desteğiyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum takdirde projelerle üreten bir kent olmanın çok çok ötesine geçeceğiz Allahın izniyle “ diyerek sözlerine son veren Aday Tuna, yanında getirdiği hediye ve çikolatayı Başkan Kaynar’a takdim etti ve ardından çekilen toplu fotoğrafla ziyaret sona erdi.

 



 














Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36