“Anti demokratik uygulamalar kalkmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, halkın haber alma hakkını savunan gazetecilerin hedef haline getirildiğini, baskı ve şiddete maruz bırakıldığını, çok sayıda gazetecinin işsiz kaldığını belirterek, basının önündeki anti demokratik uygulamaların kaldırılmasını istedi.

“Anti demokratik uygulamalar kalkmalı”

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gazetecilere yönelik, baskı tehdit, şiddetin arttığını ifade eden Uçar, “Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan 212 sayılı yasanın kabulünün üzerinden 55 yıl geçti. Ancak AKP iktidarında koşullar iyileşmek yerine her geçen gün daha da kötüleşti. AKP iktidarında gazetecilerin iş güvencesi ortadan kaldırıldı. Çok sayıda gazeteci işsiz kaldı, saldırılara uğradı. İktidara yakın olmayan medya kuruluşlarına davalar açıldı. Akreditasyon bahanesi ile sansür uygulandı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması gazeteciler üzerindeki baskıyı gözler önüne serdi. Halkın haber alma hakkını savunan gazeteciler hedef haline getirildi” dedi.

“GAZETECİLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİDİR”

Bünyamin Uçar, son olarak basına gece saat 20.00’dan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kulis sınırlaması getirilmesi kararının bir baskı ve sansür olduğunu söyledi. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin basın özgürlüğü olduğunu vurgulayan Uçar, basın özgürlüğü için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Basının önündeki anti demokratik uygulamalar kaldırılmalıdır. Cezaevlerindeki gazeteciler serbest bırakılmalı. Sansür anlamına gelen akreditasyon uygulamasından vazgeçilmelidir. Gazetecilerin iş güvenliği sağlanmalı, gazetecilere karşı işlenen suçlar cezasız kalmamalıdır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36