‘AYRIMCILIĞI REDDEDİYORUM’

‘AYRIMCILIĞI REDDEDİYORUM’

‘AYRIMCILIĞI REDDEDİYORUM’

 

 

 

36 derneğin oluşturduğu Mersin Dernekler Platformu üyeleriyle buluştu

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Doğu ve Güneydoğu illeri hemşehri dernekleri üyeleriyle buluşmasında, “Burası doyduğunuz yer ama çocuklarınızın da doğduğu yer. Bu kentte artık Mersinli olarak anılmanız lazım. Bu sizin hakkınız. Bu kentte insanlara dilinden, dininden, ırkından, mezhebinden dolayı ayrımcılık yapılmasını reddediyorum, kınıyorum. Bir belediye başkanı bunu yapamaz” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, çalışmalarını Tarsus’ta sürdürdü.

Çarşı gezisinin ardından Medical Park Hastanesi’ni ziyaret eden Vahap Seçer, daha sonra Öğretmenler Mahallesi’nde ve Mithatpaşa Mahallesi’nde kahvehanelerde vatandaşlara seslendi, semt  pazarında esnafla ve vatandaşla sohbet etti.

Seçer, kahvehanelerde yaptığı konuşmalarda, birçok vatandaştan, ‘belediye bize karşı ayrımcılık yapıyor’ şikâyetini duyduğunu belirterek, “Vatandaş ayrımcılık istemiyor. Eşit hizmet istiyor” ifadelerini kullandı.

 

YÖRE DERNEKLERİ: VAHAP SEÇER’İN PARTİSİNE DEĞİL KİŞİLİĞİNE BAKARIZ

 

Vahap Seçer, Suruçlular Derneği Başkanı Enver Şimşek ve dernek yöneticilerinin ev sahipliğinde, Mersin Dernekler Platformu’nca düzenlene n toplantıya da katıldı.

Mersin Dernekler Platformu Başkanı Murat Karahan, platformun 36 derneğin bir araya gelmesiyle oluştuğunu vurguladı.

Platform olarak önümüzdeki günlerde yerel yönetimler deklarasyonu yayınlayacaklarını söyleyen Karahan, yerel yönetimlerden beklentilerini her mahalleye kreş, her mahalleye çocuk kütüphanesi, gençler için bilim merkezi ve Deliçay deresinin ıslahı ile Kazalı-Karaduvar’da yeni rekreasyon alanları oluşturulması şeklinde özetledi.

Karahan, “Bizler bu olumlu adımları atacak adayın kim olacağına bakarız. Siyasi partilere bakmayız. Örneğin Vahap Seçer’in CHP’li olması bizi ilgilendirmez. Bizce önemli olan Vahap Seçer’in kişiliğidir ve Mersin için neler yapabileceğidir” dedi.

 

‘İKİ GÖREVİM VAR: KENTİ İHYA ETMEK VE AYRIMCILIĞI ÖNLEMEK’

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de, belediye başkanı olduğunda sivil toplum örgütlerinin öneri ve görüşlerinden yararlanacağını söyledi.

Vahap Seçer, “Ulaşım, trafik, altyapı… Bunlar teknik işler, bunlar yapılır. Belediye başkanı olarak benim birinci görevim bu kenti ihya etmek, yatırımlar yapmak. İkinci görevim de ayrımcılıkla mücadele etmek. Teknik işleri iyi bir kadro kurarak çözersiniz. Ama kentin üretim kenti haline getirilmesi, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapılmaması belediye başkanının niyetiyle, karakteriyle, dünya görüşüyle ilgilidir. Benim karakterim, vicdanım, dünya görüşüm ayrımcılığı reddeder. Burası doyduğunuz yer ama çocuklarınızın da doğduğu yer. Bu kentte artık Mersinli olarak anılmanız lazım. Bu sizin hakkınız. Bu kentte insanlara dilinden, dininden, ırkından, mezhebinden dolayı ayrımcılık yapılmasını reddediyorum, kınıyorum. Bir belediye başkanı bunu yapamaz” ifadelerini kullandı.

 

‘BENİM KİŞİLİĞİMİ, KABİLİYETİMİ GÖRÜN’

 

Yerel seçimlerin ikliminin genel seçimlerden farklı olduğuna da değinen Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benimle konuşurken benim partimi görmeyin. Benim kişiliğimi, kabiliyetimi görün. Herkes geçmişte farklı partiye oy vermiştir, bundan sonraki seçimlerde de herkes dilediği partiye oy verebilir ama biz yerel seçimlerde bir şehr-i emin seçeceğiz. Bu şehre bir abi seçeceğiz. Onun için siyasi görüşü ne olursa olsun herkesten destek istiyorum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda herkes kendini iyi hissedecek, herkes kendini Mersinli hissedecek. Bundan emin olun.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın katıldığı gecede daha sonra yer sofrası kuruldu ve konuklara çiğköfte ikram edildi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36