Bakan Elvan, “Silifke’ye 2 milyar 700 milyonluk yatırım yaptık’

Bakan Elvan, “Silifke’ye 2 milyar 700 milyonluk yatırım yaptık’

Bakan Elvan, “Silifke’ye 2 milyar 700 milyonluk yatırım yaptık’

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Mersin’in Silifke ilçesinde ilçe Teşkilatı ve Silifkeli Muhtarlar Kalkınma Bakanlığına çıkartma yaptı.

 

Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, yönetim kurulu üyeleri ve Silifke’den 88 mahalle muhtarından 75’i Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı bakanlıkta ziyaret etti.

 

Ankara’ya ulaşan heyet ilk önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı gurup toplantısında hazır bulundu.

Ardından Kalkınma Bakanlığına geçen heyet Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret etti. Bu ziyarette Mersin Milletvekilleri Doç Dr. Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Cumhur Taşkın Silifkeli Muhtarları karşıladı.

Bakanlıkta yapılan ziyarette Silifkeli Muhtarlar projelerini ve taleplerini bir dosya halinde Bakan Elvan’a sundu. Bakan Elvan tarafından alınarak danışmanlara verilen dosyaların incelenip en kısa zamanda tek tek geri dönüşümünün yapılacağı sözünü alan Muhtarlar, Bakan Elvan’dan sadece muhtarlara özel bir toplantı talep ederek Silifke’ye davet ettiler.

Geniş zamanlı ve ucu açık bir toplantı sözü alan Muhtarların adına bir konuşma yapan Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayatı Akdeniz ve Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Remzi Kır, “Burada bulunmaktan oldukça memnunuz. Bir Mersinli olarak sizinle gurur duyuyoruz. Bunu sizi onure etmek için değil, gerçek anlamda hizmetin hakkını verdiğiniz için söylüyoruz. Mersin ve Silifke ilk defa genel ve yerel olarak bu kadar hizmeti görmemişti. Bu anlamda sizlerden allahrazı olsun. Bizler Silifkeli Muhtarlar olarak halkımızı temsil etmek için burudayız ve memleketimiz için bize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Bakan Elvan ise verdiği bilgiler arasında Sadece Silifke özelinde kent merkezine yapılan yatırım 2 milyar 700 milyon lira olduğunu belirterek şunları kaydetti;: “ Şuana kadar Silifke kent merkezine yapılan ve planlanan yatırımların miktarı 2 milyar 700 milyon liradır.

30 yıldır yerel yönetimlerin eksikliklerinden dolayı Silifke hak ettiği hizmeti alamamış ve hak ettiği noktada değildir. Kalkınma Bakanlığında Silifke için hızlı bir şekilde atılımlar ve yatırımlar devam ediyor. Bugün Silifke’nin turizm, sanayi ve tarımda geri kalmışlığı biran önce kapatılmalıdır. 30 yılın açığı biran önce kapatılmalıdır. Silifke’nin hak ettiği noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Bugün Silifke için yapılan 2 milyar 700 milyonluk bu yatırımın içerisinde Antalya- Mersin yolunun bütçesi yoktur. Taşucu’ ndaki öğretmen evini 2018  mart ayında hizmete açacağız.1993 senesinden bu yana devam eden kültür merkezini ihalesini gerçekleştirdik. Stadyumun ışıklandırması ve ek tribün yapım ihalesini gerçekleştirdik. Kale restorasyonu devam ediyor Narlıkuyu, cennet cehennem mevkisinde seyir terasları rekreasyon çalışmaları ve cennete inecek asansör için yakın bir zamanda ihaleye çıkacağız. Bir çok gölet yapım işi bitti , bir kısmında devam ediyor. Mut Silifke ve Akdeniz sahil yolunun bitimi ile Silifke turizmi ve ticarette bir sıçrama yapacak inşallah hak ettiği yere ulaşacaktır . Atakent narlıkuyu ve Atayurt’taki tapu sorununu çözmek için bir kısmına kanun değişikliği bir kısmına ise farklı metodlarla çözülebilecek durumda bu sorunu da en kısa sürede çözeceğiz. Şehir merkezi ve mahallelerdeki okul eksikliklerini büyük kısmını tamamladık. Her alanda, sulama göletleri, tarımsal kalkınma destekleri gibi bir çok alanda sürekli proje üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Siz muhtarlar bizler için çok değerlisiniz halkın gerçek sorunlarını bizlere iletmede adeta bir köprü vazifesi kurarak hizmetin amacına ulaşmasında öncülük edeceksiniz. Birlikte hizmetleri Silifke’ye taşıyacağız. Bugün burada 88 mahalle muhtarından 75’in görmek bizleri de ayrıca mutlu etti. Silifkeli halkımıza ve muhtarlarımıza her zaman için kapımız açıktır.” dedi.

Ziyaretin sonunda Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Remzi Kır, Bakan Elvan için yazdığı şiir okudu ve yapılan hizmetler için teşekkür etti.

 Ziyaretin ardından Bakan Elvan Silifke heyeti için bir yemek düzenleyip, birebir sohbet etme şansı yakaladı.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ise, yapılan ziyaretin gerek muhtarlar gerekse bakan Elvan ve ilçe teşkilatı için oldukça memnun edici olduğunu belirterek, “Yapılan hizmetler Silifke halkı içindir. Biz bu hizmetlerin gelmesi konusunda bizzat proje ve takibini yaparak vatandaşlara verdiğimiz sözün arkasında durmak istiyoruz. Bu anlamda sayın Bakanımız Lütfi Elvan verdiği sözleri yerine getirmekle birlikte yeni projeler için açık olduğunu söyledi. Bizler bu konuda birlik içerisinde çalışıp en iyi hizmeti almak ve Silifke’yi hak ettiği noktaya getirmek için el birliği ile çalışacağız” dedi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36