CHP’li Vekiller Muhtarlarla bir araya geldi

CHP’li vekiller; Türkiye’nin içinde bulunduğu durum hakkında bilgi verip, muhtarların sorunlarını dinledi.

CHP’li Vekiller Muhtarlarla bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Serdal Kuyucuoğlu, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kafes, Silifke’nin mahalle muhtarları ile bir araya geldiler.

Göksu Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Bugün bizleri kırmayarak toplantımıza katılan Milletvekillerimize, İl Bşkanımız ve yönetim kurulu üyeleri ile siz değerli Muhtarlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Bizim görevimiz sizlerin talep ve isteklerinizi mecliste gündeme getirmektir diyen CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “2016 Bütçesi mecliste kabul edildi. Maalesef son yapılan bütçede yatırımlara ayrılan pay çok az. Türkiye bütçesi her geçen gün daralıyor. İki yıl önce 203.8 milyon dolar olan bütçemiz, bu gün 193,8 milyon dolara düştü. 2014 yılında 157 milyon dolar olan ihracatımız bu gün 139 milyon dolara düşmüş durumda. Bunların hepsinin sebebi ise komşu ülkelerimizle olan ilişkilerin bozulması ve Türkiye’nin güvensiz bir ülke olarak gözükmesidir. 2 sene önce 10800 dolar olan kişi başı milli gelir, bu gün yapılan araştırmalarda 8570 dolara düşmüş durumda” dedi.

Düşünce özgürlüğünde de ciddi baskıların olduğunu ifade eden Kuyucuoğlu, “Anayasayla gelen bir Cumhurbaşkanı bu gün Anayasa mahkemesinin kararını kabul etmiyorum diyor. Ülkemize dış yatırımcılar hukuki olarak güvensiz özüyle bakıyor. Böyle olursa kim güvenip gelip ülkemize yatırım yapar” dedi.

Yerel yönetim anlayışı içinde sizlerle bir araya geldik diyen CHP Parti Meclis Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Bu günlerde Türkiye’nin ekonomisi kötü, siyasi geleceği ise daha da kötü durumda. Birileri başkanlığı alabilmek için bu ülkede her gün kan akıyor, her gün gözyaşı var. Bu ülkeyi bu duruma baştaki iktidar getirdi. Bizlerden, sizlerden habersiz geleceğimizle ilgili hesap yapan adamlar var. Bu ülkede hukuk diye bir şey yok. Hukuk birilerinin işine gelince var, birilerinin işine gelmeyince yok.

Suriye’ye bilinen tırlar dolusu silah gönderilmiş. Bunu da yine bu ülkenin jandarması, palisi, savcısı yakalamış. Gazeteciler de bunu haber yaptı. Haber yaptılar diye gazetecilerimiz tutuklandı. Bu adamlar var olan bilgiyi haber yaptılar. Ama nedense 4 gücümüz olan basın haber yaptı diye gözaltına alındı. Mahkemeler artık ne buyruluyorsa onu yapıyorlar. Adaletin olmadığı yerde demokrasi olmaz.

Türkiye’de hem hukuki hem de ekonomik adalet yok. Bütçenin yarısından fazlasını yüzde 1’lik bir dilim alıyor. Yani Bütçemizin yarısından fazlası 750 bin kişi alıyor. Bu kadar büyük adaletsizlik, bu kadar büyük haksızlık olmaz. Bu adaletsizlik daha fazla sürdürülemez. 13 yılda ülkemizde 5 bin 600 kadın öldürülmüş. Bunun en büyük etkeninden birisi de ekonomi. Biz bu tabloyu 2019 seçimleri ile değiştireceğiz. 2019 CHP iktidar olacak. Tabiî ki bunda da sizlerin büyük katkısı olacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Muhtarların mahallelerindeki yaşadıkları sorunlar ve istekleri karşılıklı olarak görüşüldü. Muhtarların sorunları yine her zamanki gibi yol, su, imar sorunu ve elektrik oluşturdu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36