Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cadı avı mektubu!

Hürriyet yazarı Akif Beki, askeri casusluk davası mağdurlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolladıkları mektubu köşesinden yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cadı avı mektubu!
 İstanbul ve İzmir'deki askeri casusluk davalarından aralarında bürokratlarında da olduğu bin 500 kayıtlı mağdur Hürriyet yazarı Akif Beki'ye mektup gönderdi. 

Mektubu bugünkü köşesine taşıyan Beki, mağdur ailelerin isyanının bugünkü köşesine taşıdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hitaben açık mektup olarak yayınladı. 

Mağdur kişilerin Önce 'Casusluk suçunu işleyenlerin şantajına uğradıklarını, ardından da fişlendiklerini yazdı. Aralarından bazılarına ise 'fuhuşçu' gibi başka yüz kızartıcı fiiller isnat edildiğini aktaran Beki'nin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cadı avı mektubu' başlıklı yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanım; Bizler, kamuoyunda istanbul ve İzmir Askeri Casusluk Davaları olarak bilinen...

Paralel yapı tarafından sahte bilgi ve belgelerle oluşturulmuş kumpasta, çirkin, ahlaksız ve alçakça fişlemelerle mağdur edilmiş değişik kamu. kurum ve kuruluşunda çalışan bürokratlarız.

... Askeri Casusluk kumpasları, alçakça ve ahlaksızca binlerce masum bürokratı hem casus hem de fuhuşçu olarak tasfiye etmek ve itibarsız/aştırmak amacıyla oluşturulmuştur. Kamuoyu, bugüne kadar daha çok özgürlükleri ellerinden alındığı için asker sanıkların mağduriyetlerinden haberdar olmuş, ancak davada sözde mağdur olarak fişlenen bürokratlann mağduriyetleri ne yazık ki istenen ölçüde ilgi çekmemiştir.

Değişik kurumlardan yaklaşık 1500 bürokratın fişlendiği kumpasta, kurumlann çoğunluğu ismi geçen bürokratları için hiçbir işlem yapmazken TÜBİTAK ile Hazine Müsteşarlığı. Merkez Bankası ve BDDK gibi ekonomi kurumlarında ismi geçen bürokratlara. mahkeme sonucunu beklemeksizin en hafifinden en ağınna kadar çeşitli disiplin cezalan verilmiş, bazıları görevden alınmış, hatta bazıları da meslekten ihraç edilerek adeta bir kıyım yapılmıştır.

İdari yargıya başvuranların büyük çoğunluğu davaları kazanmış olmalarına rağmen, sadece Merkez Bankası bu kişileri görevlerine iade etmiş, Hazine Müsteşarlığı ise en ağır kıyımı yapmasına rağmen bugüne kadar ne göreve iade ne de iadeiitibar yapmış, hatta dava açanlan dışlayarak mobbing e maruz bırakmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanım; 

İstanbul ve İzmir askeri casusluk kumpaslarının deşifresi için size bağlı Devlet Denetleme Kurulu nu ivedilikle görevlendirip, öncelikle kumpaslann mağdurlarından başlayarak, soruşturmalan yapan müfettişler, cezayı veren amirler ve kurumlannda bu amirleri ceza vermeye zorlayan yönetici, disiplin kurulu üyeleri ve hukuk müşavirleri ile İzmir Cumhuriyet Savcısı 'nı kurumlara çağınp üst düzey yöneticileri iknaya çalışan birim amirlerinin detaylı olarak soruşturulması hususunu yüksek takdirlerinize arz ediyoruz..." ? ? ?

BUYRUN SİZE CADI AVI

Akif Beki yazısını ise şu satırlarla bitirdi:

"Gerçeğin ne olduğunu ortaya çıkarmayı, adli ve idari soruşturmalara bırakıyorum.
Benim mektuptan çıkardığım sonuca gelince...
'Cadı avı' diyorlardı, buyurun size en mükemmelinden bir cadı avı kurgusu. Uzun metrajlı bir filmi, en az 5 perdelik tiyatrosu, 10 sezonluk TV dizisi ve en alasından bir üçleme romanı bile olur. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79