MHP Çevre Katliamına ‘Hayır’ Diyor

Türkiye Çevre Platformu Genel Sekreteri A. Oktay Demirkan ve MERÇED Silifke Temsilcisi Ayşe Doğan ve üyeleri, MHP Silifke ilçe Teşkilatını ziyaret ederek Termik Santrallerinin yapılmaması için güç birliği istediler.

MHP Çevre Katliamına ‘Hayır’ Diyor

MHP İlçe Başkanlığına yapılan ziyarette, gelen konukları ilçe Başkanı Osman Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ardından toplantı salonuna geçilip MHP’lilere konu hakkında küçük bir konferans verildi.

Türkiye Çevre Platformu Genel Sekreteri A. Oktay Demirkan, Termik santrallerinin doğaya ve insana nasıl zarar verdiğini, yapılması planlanan 2. çimento fabrikasının da çevreye ne kadar zararlı olduğunu yapılan birinci fabrikayı örnek alarak görülmesi gerektiğinin söyledi.

Türkiye Çevre Pilatformu Genel Sektereri A. Oktay Demirkan , “Ülkemizde uygulanmak istenen termik santraller ve Çimento Fabrikaları Avrupa’nın artık kullanmadığı teknolojilerdir. Avrupa bu teknolojiden 1980’li yıllarda zararlılığını anlayıp vazgeçtiler. Ama bugün bizim ülkemize satıp buralarda uygulamak istiyorlar.  Şuanda çalışan çimento fabrikası MEDCEM’de günlük 20 bin ton kömür yakılıyor. Bu kömürler Afrika’nın en adi kömürleridir.  Görüldüğü üzere Akdere’nin hali ortada. Büyük bir doğa katliamı ve çevre kirliğili oluşmuş durumda. Bu durumu göz ardı etmemeliyiz. Yeni yapılacak olan 2. çimento fabrikası ve termik santraller bölgemizin doğasının hızla yok olacağına işarettir. Uygulanan bu projenin sonunda kendileri işlenmiş çimento ve termik atıklarını bizim ülkemizde bırakıp gidiyorlar. Pisliği ve çevre kirliliği bize kalıyor. Doğamız hızla yok ediliyor. Bu anlamda yapılması planlanan Akdere’deki 2. çimento Fabrikası ve Termik santralinin yapılmasına izin vermeyelim” dedi.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Silifke Temsilcisi Ayşe Doğan ise, yarın saat: 10 30 da Silifke Atatürk Anıtından otobüslerle Akdere’ye hareket edilecektir.  Bu konu partiler üzeri bir konudur. Bu konunun siyaseti olmak gelin hep birlikte memleketimize sahip çıkalım. Yarın yapılması planlanan ÇED toplantısının yapılmasına izin vermeyelim. Salona bir kişiyi bile sokmayalım. Bunu toplantı yapılmış sayıp, ÇED toplantısı yapılmış sayılıyor. Bu konuya çok dikkat edelim. Hassaslığının hepimiz farkına vararak hareket edelim. Ayrıca Tüm Silifke ve bölge halkına sesleniyorum.  Çocuklarınızın ve geleceğinizi düşünüyorsanız, desteklerini bekliyoruz. "Kömürle Yanmak İstemiyoruz" dedi.

MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz ise, kendilerinin parti olarak bu konunun destekçisi olacaklarını belirtirken, “360 gün güneş alan bir bölge olan Silifke ve bölgesinde alternatif enerji üretilebilirken, hükümet desteklerini vermeyip bu bölgeyi kurban etmek istiyor. Doğa ve deniz turizmi açısından merkez konumunda olan  Silifke ve bölgesi üzerinde oynanan oyuna izin vermeyeceğiz. Yarın parti olarak doğayı korumak adına bizlerde orada olacağız” dedi.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79