Özkan’dan Başkan Çetin’e ziyaret

Milletvekili Hacı Özkan’dan Başkan Çetin’e hayırlı olsun ziyareti.

Özkan’dan Başkan Çetin’e ziyaret

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti Silifke İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Çetin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti İlçe binasında Başkan Mustafa Çetin ve Partililer tarafından karşılanan Milletvekili Hacı Özkan, “Bugün itibarıyla yapacağımız havaalanı ile Mersin arasındaki bağlantı yolunun kamulaştırma çalışmalarına başladık. Şu anda Taşucu Limanı ile ilgili Özelleştirme İdaresi ile ilgili işlerimiz kaldı. Önümüzdeki hafta Özelleştirme İdaresi ile de görüşeceğiz. İyi yolda gidiyoruz Taşucu Limanı ile ilgili. Zor olan işin yüzde 80-90'lık kısmını hallettik” dedi.

Hacı Özkan, Çukurova Havaalanı konusunda Çukurova Bölgesinin çok talihsiz bir süreç yaşadığını dile getirerek, "Firmanın 50 milyon avroluk yatırım yapmasına rağmen iflas etmesi nedeniyle yatırım yarıda kaldı ki altyapıya yönelik önemli bir çalışma yapılmıştı. Bugünlerde de muhtemelen, tahminim bir iki hafta içerisinde de ihalesine çıkılacak. Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Dolayısıyla yapımına süratle başlayacağız. Kamu olarak yapıp, ileride gerekirse kamu olarak biz de işletebiliriz veyahut da bazı havaalanlarında olduğu gibi işletmesini yine ihale yöntemiyle yarıştırarak firmaları, birilerine işlettirebiliriz. O tercih tamamen o zamanki bizlerin kararına bağlı” dedi.

Hacı Özkan, Mersin'i Antalya'ya bağlayan yolun bir an evvel tamamlanmasını istediklerini, tamamlanan 4 tünelden 3'ünün trafiğe açıldığını söyledi.

Aydıncık Şehir Geçişi Projesinin ihalesinin yapıldığını, sözleşmenin imzalandığını anlatan Hacı Özkan, Akdeniz Sahil Yolu çerçevesinde Aydıncık-Anamur arasındaki güzergahta da gereken bütün ihalelerin gerçekleştirildiğini ve değerlendirme sürecinin devam ettiğini kaydetti.

Hacı Özkan, Silifke-Mut-Karaman yolunun ihalesinin yapıldığını anımsatarak, bu konudaki sürecin itiraz nedeniyle henüz tamamlanmadığını anlattı. Silifke-Mut arasında örnek bir bölünmüş yol yapacaklarını belirten Özkan, 2016 yılında proje çalışmaları tamamlandığında yapım ihalesinin başlayacağını söyledi.

Taşucu Limanı'na yönelik engel teşkil eden kısımların ortadan kaldırıldığını dile getiren Hacı Özkan,  "Şu anda Taşucu Limanı ile ilgili Özelleştirme İdaresi ile ilgili işlerimiz kaldı. Önümüzdeki hafta Özelleştirme İdaresi ile de görüşeceğiz. İyi yolda gidiyoruz Taşucu Limanı ile ilgili. Zor olan işin yüzde 80-90'lık kısmını hallettik" ifadelerini kullandı.

Hacı Özkan, "Mersin Limanı, Akdeniz havzasında, Ege de dahil, dünyanın en önemli transit merkezlerinden bir tanesi" değerlendirmesinde bulundu. Hükümetinin "üç büyük denizde üç büyük liman" hedefine sahip olduğunu ifade eden Hacı Özkan, "Karadeniz'de Filyos Limanı, Ege'de Çandarlı Limanı, Akdeniz'de ise Mersin Konteyner Limanı" diye konuştu.

Hacı Özkan, Mersin Limanı ile kent merkezi arasındaki ulaşım sorununun bir an evvel aşılması için çaba harcadıklarını da sözlerine ekledi.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ise Milletvekili Hacı Özkan’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...   www.facebook.com/media/set/







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79