Özyiğit, ‘Büyükşehir Tulumba’da şov yaptı’

Mersin CHP İl Başkanı Özyiğit, yönetim kurulu üyelerini tanıtım toplantısında konuştu.

Özyiğit, ‘Büyükşehir Tulumba’da şov yaptı’

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 2015 yılında acı kayıplar yaşadığını belirterek, acıların son bulmasını diledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, battı çıktı olarak yeniden yapılan, Tulumba Köprüsü’nün inşaatı bitmeden, sırf “şov” amaçlı insanların kullanımına açarak, hayati tehlike yarattığına dikkat çeken Özyiğit, “Mersin’in en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorunu ulaşım mastır planı ile çözülmelidir. Mersin’in yerel sorunları battı çıktı, gibi oldubittiye getirilmemelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, yeni seçilen yönetim, disiplin kurulu üyeleri ve kurultay delegeleri ile basın toplantısı düzenledi. CHP Mersin İl Kadın Başkanı Pakize Güler ile Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Uz’un da katıldığı basın toplantısında; İl Başkanı Özyiğit’e partililer sürpriz yaptı. Doğum günü olan Özyiğit’e çiçek takdim eden partililer, il başkanı için bir de doğum günü pastası kesti.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE TARAFIZ

Konuşmasına vefat eden CHP Akdeniz Meclis Üyesi İbrahim Selçuk’un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Özyiğit, 2015 yılında çok acı kayıplar yaşandığını anımsatarak, “2016 yılından en büyük dileğim bu acıların son bulması, bir daha yaşanmamasıdır” dedi.

Şu anda cezaevinde bulunan ve gerçeğin peşinde oldukları için tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü de unutmayan Özyiğit, şöyle devam etti:

“Sizler gibi ifade ve basın özgürlüğünü savunan bütün basın emekçilerine, nezdiniz de selamlarımı gönderiyorum. Basın özgürlüğünün ve yaşamsal özgürlüklerin, ülkemizde yerleşmesi mücadelesinde, taraf olduğumuzu, kararlılıkla ifade ediyor, bu duygularla, yeni yılınızı kutluyorum.

TÜRKİYE YALNIZLAŞIYOR

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılını kutlama onur ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Özyiğit, “Bu onuru bize yaşatan, Mersin’i yurdumuz yapan, birlik beraberlik ve hoşgörü mirasını bize bırakan, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz gazilerimiz ve bu mücadele içinde yer alan bütün büyüklerimizi buradan rahmet minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Mersin’in ülke mozaiğini en iyi yansıtan kentlerden biri olduğuna işaret eden Özyiğit, Türkiye’nin AKP iktidarında giderek yalnızlaştığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Alt kimliklerimiz, kültürlerimiz ve yaşam şeklimiz ne olursa olsun, birlikte yaşadık, birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Mersin’de kardeşliğin barışın ortak yaşam alanlarının bilinci geçmiş dönemden bu güne kadar gelmektedir. Dünya da bir ilk olan, Mersin mezarlığında, her inanca her ırka her mezhebe her dünya görüşüne sahip kişiler, yan yana yatmaktadır. 13 yıllık AKP iktidar döneminde, ülkemize baktığımızda, insanların ayrıştırıldığını kutuplaştırıldığını, adaletin örselendiğini, terörü, şiddeti, görmekteyiz. Dünya da yalnızlaşmış bir Türkiye görmekteyiz. 2016 ya Suruç’ta, Ankara’da katledilen

evlatlarımızın acılarını; Cizre’de, Silopi’de Nusaybin’de yaşanan acıları, şehitlerimizin aziz hatıralarını taşıyoruz.”

“TEK YETKİLİ VALİLER OLACAKTIR”

AKP’nin Büyükşehir yasasında yeni bir değişiklik yaparak yerel yönetimlerin yetkilerini valiliklerin onayına vermeyi planladığını hatırlatan CHP İl Başkanı Özyiğit, böyle bir anlayışı kabul edemeyeceklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Yine 2016’ya AKP devletinin, demokrasinin ve demokratikleşmenin, temelini oluşturan, yerel yönetimlerin merkezi sisteme bağlanmasını, seçilenin atanmışın emrine verilmesini, halkın iradesinin yok sayılmasını hedefleyen dayatmacı anlayışı ile giriyoruz. AKP devleti, bildiğiniz gibi, Büyükşehir yasasında değişiklik yaparak, tüm karar ve yatırımları valiliklerin denetimine ve onayına vermek istemektedir. Tek yetkili valiler olacaktır. Böyle bir anlayışı kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yerel yönetimlerin, halkın yönetimleri olması gerektiğine inanıyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR TULUMBADA ŞOV YAPTI

Yerel yönetimlerin insan odaklı hizmet üretmesini ve o kentte yaşayan insanların, sağlıklı, huzurlu, mutlu yaşamalarını temel hedef alması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, Mersin’de MHP’li belediye başkanı tarafından yaşama geçirilen kötü yönetim anlayışına işaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, battı çıktı olarak yeniden yapılan, Tulumba Köprüsü’nün inşaatı bitmeden, sırf “şov” amaçlı insanların kullanımına açarak, hayati tehlike yarattığına dikkat çeken Özyiğit, Mersin’in en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorunu ulaşım mastır planı ile çözülmelidir.

Mersin’in yerel sorunları Battı çıktı, gibi oldu bittiye getirilmemelidir.”

26 Aralık 2015 tarihinde yüze 96 gibi yüksek bir katılımla İl Kongresini gerçekleştirdiklerini anımsatan Özyiğit, şöyle devam etti: “35.olağan İl Kongremizde, delegelerin teveccühü ve güveni ile ben ve arkadaşlarım yeniden bu göreve getirildik... Aday olup, göreve talip olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. CHP de aday olmak adaylığı düşünmek onurdur, gururdur. Kongre sonrası, birliğimiz bütünlüğümüz gücümüz daha da artmıştır. Yapılacak olan seçimlere parti bütünlüğü parti disiplini ve sorumluluk duygusuyla hazırlanacağız, çalışacağız. Yerelde ve genelde iktidar olacağız. Her zaman olduğu gibi 13 ilçemizde, eleştiri ve özeleştiriyi örgütsel temelde uygulayarak ortak aklı, sevgi ve saygıyı esas alarak, parti içi demokrasiyi hayata geçireceğiz. Eğitim çalışmalarımızı hızlandırarak, partimize daha aktif üyeler kazandıracağız. Örgütlerimizle, parti üyelerimizle, yerel yönetimlerimizle, milletvekillerimizle, meclis üyelerimizle el ele verecek, emekleri birleştirecek, planlı programlı sistemli bir şekilde Mersin ve Ülke geleceği için verimli faydalı çalışmalar yapacağız. Gün birlik bütünlük mücadele günüdür. Gün sorumluluk alıp çalışma günüdür. Gün sabırla azimle inançla verimli olma günüdür. Gün kadınıyla genciyle çalışma gruplarıyla aktif olma günüdür. Gün yerel ve genel seçimlere iktidar odaklı hazırlanma günüdür. Gün 13 ilçemizde, güçlü örgüt güçlü CHP olma günüdür. Gün, umudun, başarının başlangıç günüdür. Gün kucaklaşma dayanışma günüdür.

Gün, sorumluluk alıp, yereli ve geneli değiştirme günüdür. Başaracağız. Çünkü; Cumhuriyet Halk Partisine inanıyoruz. Çünkü ;Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na inanıyoruz. Çünkü; Dünya

görüşümüz olan sosyal demokrasiye inanıyoruz. Tabi ki değerli arkadaşlarıma, Mersin’li hemşerilerime, üyelerime, görevde bulunan ve yeni seçilen arkadaşlarıma inancım sonsuzdur.”

CHP İL Başkanı Özyiğit, partisinin 16-17 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik, Kurultayı”nın da Türkiye’ye, CHP’ye hayırlı olmasını diledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36