Sarıkeçili Yörükleri Milletvekili Tezcan’a ‘evet’ sözü verdiler

Sarıkeçili Yörükleri Milletvekili Tezcan’a ‘evet’ sözü verdiler

Sarıkeçili Yörükleri Milletvekili Tezcan’a ‘evet’ sözü verdiler
HABER: ATİKE CEYLAN

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, konar göçer yaşam süren ve kış mevsimini Mersin'in Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesinde geçiren Sarıkeçili Yörükleri ziyaret etti.

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, 16 Nisanda yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Silifke İlçe yönetiminin yapmış olduğu program kapsamında gittiği sarı keçili Yörük çadırından ‘evet’ sözü alarak çıktı.

Yapılan çalışmada Milletvekili Tezcan’a  Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, ve yönetim kurulu üyeleri,  birlikte Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.

 Yeşilovacık Mahallesi'nde kıl çadırda göç zamanını bekleyen Sarıkeçili Yörükleri ziyaret eden Milletvekili Tezcan, kıl çadırda Göç Eden Sarıkeçililer Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Yagal’la bir süre sohbet etti.

 Konar-göçer Sarıkeçili Yörüklerinin son temsilcisi oldukların altını çizen Mellitvekili Tezcan, Bu kültürü yaşatmaya çalışan kardeşlerimize minnetlerimizi sunuyorum. Bu kültürün kaybolmaması için her türlü mücadeleyi vereceğim konuda müsterih olun bunun da sözünü veriyorum” dedi.

Milletvekili Tezcan, " Atatürk, 'Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bi yenemez', demiş. Yörükler bu vatanın asıl bekçileridir. Sizden ülkemizin geleceği için 16 Nisan'daki halk oylamasında destek bekliyorum." dedi.

Göç Eden Sarıkeçililer Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Yagal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sarıkeçili Yörükler olarak tek görüş üzerinde toplandıklarını ve kararlarının evet olduğunu söyledi.

Başkan Yagal, “Biz  Yörüklerin neredeyse 100’yüzü evet diyoruz. Bunun toplantısını yaptık. Avrupa’ya Amerika’ya yada başka bir ülkeye bağlanmamak için evet diyoruz. Bizde vatanı görevimizi yaparak oyumuzu kullanacağız. Bu ülkede konar göçerliğin yaşatılmasında mücadele verenler olarak güçlü Türkiye için evet diyoruz” dedi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36