Tezcan, "Bunların işi gücü çukur siyasetidir"

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, "Bunların işi gücü çukur siyasetidir".

Tezcan, "Bunların işi gücü çukur siyasetidir"
Haber: Atike Ceylan Kaçar


AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, "Bunların işi gücü çukur siyasetidir. Kazmış oldukları bu çukura Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hepsini silahlarıyla beraber gömeceğiz" dedi.

Tezcan, AK Parti Mersin İl binasında gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM'de torba yasalarının çıkartılması sürecinde kendilerine sürekli engel olmaya çalışıldığını bildirdi.

Askerlik ve asgari ücretle ilgili bir yasayı konuşurken muhalefet liderlerinin ve milletvekillerinin kürsüye çıkarak Doğu ve Güneydoğu'daki kazılan çukurlarla ilgili siyaset yaptıklarını belirten Tezcan, "Bunların işi gücü çukur siyasetidir. Kazmış oldukları bu çukura Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hepsini silahlarıyla beraber gömeceğiz.

 HDP'li milletvekilinin biri kürsüye çıkıp salya sümük ağlıyor. Ne diye ağlıyor? Annesi mi öldü? Türk bayrağına bir şey mi oldu? Ezanlar sustu diye mi ağlıyor? Kur'an-ı Kerim yakıldı diye mi ağlıyor? Hayır. ya ne için ağlıyor? Teröristler öldürüldü, ambulanslar oraya gitmedi diye ağlıyor" diye konuştu. Kendilerinin ise şehitler ve PKK tarafından öldürülen siviller için ağladıklarının altını çizen Tezcan, ülkedeki kardeşlik ve birlik ortamını kimsenin bozamayacağını ifade etti.

Tezcan, terörün üstesinden hep beraber gelineceğini vurgulayarak, "Bu mecliste sadece Türkler mi var? Bu mecliste sadece Kürt kardeşlerimiz mi var? Bu mecliste sadece Sünniler mi var? Bu ülkede sadece Türkmenler, Yörükler, Aleviler, Kürtler mi var? Biz bir geminin içerisindeyiz. Biz kardeşiz. Allah'ın izniyle bu kardeşliğimizi ve birliğimizi kimse bozamayacak" dedi.

Terörün, dini, imanı, milleti ve cinsiyetinin olmadığını belirten Tezcan, şöyle devam etti: "PKK meselesi Kürt meselesi değildir. Türkiye'deki kardeşlerim bunu çok iyi biliyorlar. Suruç'ta, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Cizre'de ve Hakkari'de kimlerin evi yağmalanıp, yıkılıyor sizler iyi biliyorsunuz. Eğer siz Kürt milliyetçiyseniz, Kürtleri seviyorsanız, niçin orada yüz binlerce Kürt kardeşimizi kendi doğduğu topraklardan başka şehirlere göç ettirdiniz? Hele hele AK Parti'ye oy vermiş Kürt kardeşlerimizin bilerek evlerini işgal ettiniz, duvarlarını yıktınız, çocuklarının okula gitmelerine engel oldunuz ve hatta Kürt çocukları o okullarda okurken insafsızca o küçük bebeklerin oynadığı okul bahçesine bombalar attınız. Eliniz, ayağınız kırılsın."

 AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise batı ülkeleri tarafından Türkiye'nin üzerine kara bulutların gönderilmeye çalışıldığına işaret ederek, Türkiye'nin büyük bir aile olduğunu, omuz omuza vererek terörle mücadeleye devam edileceğini ifade etti. AK Parti Mersin Milletvekili Cumhur Taşkın da terörle mücadelenin karalılıkla süreceğini kaydetti. Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36