Vatan Partisi Kadınlar Gününü Kutladı

Vatan Partisi İlçe Teşkilatı 8 Mart Emekçi Kadınlar gününü kutlamak için Anıt Meydanda toplandı.

Vatan Partisi Kadınlar Gününü Kutladı

Toplanan partili vatandaşlar önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, devrim şehitleri, iş kazalarında ölen kadınlar ve doğu ve güney doğuda ölen güvenlik güçlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kürsüye çıkan Vatan Partisi İlçe Başkanı Hadice Tunç günün anlam ve önemine dair bir basın açıklamasında bulundu.

Tunç konuşmasında;“ 8 Mart 1857’de ABD-New York'ta bir tekstil fabrikasında 40 bin dokuma işçisi, çalışma koşullarının düzeltilmesi için greve gitmiş, polisin saldırısı ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesinin ardından çıkan yangında 129 kadın işçi hayatını kaybetmiştir. 8 Mart Türkiye’de de, 1921 yılında  "Emekçi Kadınlar Günü" adıyla anılarak tarihe geçmiştir. Birleşmiş Milletlerin 1977 yılında 8 Mart'ı uluslararası "Dünya Kadınlar Günü" olarak tanımlamasında ise, grevde yanarak ölen tekstil işçisi emekçi kadınların anısı yer almamıştır. Sistem, emekçi kadını ve mücadelesini göz ardı etmekte, dünya emekçi kadınlar gününü de anneler günü, sevgililer günü gibi tüketim aracı haline getirmektedir. 8 Mart'ı salt kadın erkek cinsiyet eşitsizliğine indirgeyip, soyut kadın hakları bağlamına hapsedenler de aymazlık içindedirler. Kadınların hakları ancak bağımsız, özgür, emperyalizmin boyunduruğu altında olmayan, gerçekten demokratik bir ülkede mümkündür. Emperyalizm tarafından iktidar mevzilerinden kuşatılan ülkemizde, 8 Mart emekçi kadınlar günü, ancak emperyalizme karşı mücadele günü olarak anılabilir. Ülkemizin kadınları, emperyalizmle işbirliği içinde bulunan gericilik ve bölücülük tarafından ortaçağ karanlığına hapsedilmek isteniyor. Vatan toprakları, Cumhuriyetin birikimi fabrikaları KİT’leri satılan, ordusu tertiplerle esir alınan, NATO üslerine Patriotlar ile yabancı askerler yerleştirilerek içerden kuşatılan bir ülkede, kadınlar en başta onurlu yaşam hakkını kaybetmektedir.

Ülkemizi bölmek ve birliğimizi bozmak, Anayasadan Atatürk'ün Türk Milleti tanımını çıkarmak için bunun yasal dayanağını hazırlayanlar, yani yeni anayasa yapmaya kalkanlar milletimize karşı yüce divanlık suç işlemektedirler. Gayri milli AKP iktidarı uyguladığı dış politika ile ülkemizi komşularımızla karşı karşıya getirmiş, evlatlarımız Mehmetçiğimiz, ABD çıkarları uğruna savaşa sürülmek istenmektedir. Yugoslavya’da,  Irak'ta, Afganistan’da Suriye’de gördüğümüz gibi işgal altında, en büyük zulmü, baskıyı kadınlar görmektedir. Bu hal ve şartlar altında Vatan Partisi olarak, Onurlu, çağdaş, üretken bir yaşam için bütün yurtsever kadınları Vatan Partisine katılmaya çağırıyoruz.

Aslında bu emekçi kadınların hayatta bizde varız diyebilmelerine öncülük etmesi açısından da bir zafer kutlamasıdır. Bugüne baktığımızda kapitalist sistem, emekçi kadının mücadelesini görmezden gelmekte, kadını ötekileştirmekte hatta yok saymaktadır. Kadın eve hapsedilerek kocasının iki dudağından dökülecek izne tabi tutulmaya çalışılmaktadır. Kocasının oy ver dediği yere oy verecek, çalış derse çalışacak, tamamen bağımlı bir varlık haline gelecek;  İşte bu noktada emperyalizm erkek egemen toplumlar yaratarak kendi egemenliğini sürdürecektir. Ama bilmiyorlar ki kadın ve erkek, elmanın iki yarısıdır. Biri varsa diğeri vardır, biri varsa diğerini yüceltir. Omuz omuza verirse birlikte başarıya ulaşır.

Vatan Partisi olarak;  işçi, emekçi kadınları, bu topraklar için evlatlarını toprağa veren analar AKP hükümetinden kurtulmak, ABD'nin bölücülüğüne karşı vatanımızı savunmak, tam bağımsız, demokratik, laik Türkiye için, Vatan savunmasına.  Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine davet ediyoruz. Konuşmanın ardından partili vatandaşlar ellerinde getirdikleri karanfilleri yoldan gecen kadınlara dağıttılar.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36