Beşiktaş-Fenerbahçe maçının perde arkası

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi bitti ama tartışmaları hala devam ediyor. Slaven Bilic'e küfür ettiği ileri sürülen Emre Belözoğlu, "Bilic parmak işaretiyle taciz ediyor" dedi.

Beşiktaş-Fenerbahçe maçının perde arkası
 Siyah Beyazlı kulübün Başkanı Fikret Orman’a “Tarz” değiştirten derbinin bilinmeyenlerini, sorularını ve yanıtlarını sizin için derledik...
İşte HÜRRİYET farkıyla Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin perde arkasında yaşananlar…

Yıldırım’ın maçı yöneteceği 2 hafta önceden belliydi

MHK Başkanı Zekeriya Alp, iddia edildiği gibi derbinin hakeminin son anda değişmediğini söyledi.

1 İDDİA - Derbi maçının hakemi son anda değişti. Ve Bülent Yıldırım olarak belirlendi. Aslında maçın hakemi Fırat Aydınus olacaktı.

İşte Alp’in yanıtı:

- BU iddiayı ortaya atanlar hayal aleminde yüzüyor. Derbi maçlarını yönetecek hakemleri 2-3 hafta önceden belirliyoruz. Bu maçın hakemini de Bülent Yıldırım olarak belirlemiştik. Bundan dolayı da geçtiğimiz hafta kendisine zorlanmayacağı bir maçta PTT 1. Lig’de 1-1 biten Adana Demirspor-Antalyaspor karşılaşmasında görev verdik. Aynı uygulamayı hakemlerimiz Avrupa Kupası maçı yönetecekleri zaman da yapıyoruz. Yıpranmamaları için onlara nispeten zorluk derecesi düşük maçlar veriyoruz. Bülent Yıldırım’ın ismini Salı akşamı açıkladık.

Hakemin, gözlemci notu 8’in üzerinde 2

İlhami Kaptan, “Kötü” olarak değerlendirilen Bülent Yıldırım’a “Verimli performans” olarak nitelendirilen notu verdi.

İDDİA - Bülent Yıldırım çok kötü bir maç yönetti. Derbinin altında kaldı.

HAKEM Bülent Yıldırım’ın Olimpiyat Stadı’ndaki performansı pek çok çevre tarafından “kötü” olarak değerlendirildi. Maçın gözlemcisi bir dönem Antalya bölgesi hakemlerinden İlhami Kaplan’dı. Gözlemci raporuna göre Yıldırım’ın notunun 8’in üzerinde olduğu iddia edildi. Bülent Yıldırım yönetimiyle 8.2 not aldı.

HANGİ NOT, NE ANLAMA GELİYOR?

9.0 - 10 Mükemmel performans (Eksiksiz)
8.5 - 8.9 Çok iyi (Çok beğenilen performans)
8.0 - 8.4 İyi (Verimli performans)
7.5 - 7.9 Tatmin edici (Geliştirilmesi gereken noktalar var)
7.0 - 7.4 Vasat performans (Beklentilerin altında)
6.0 - 6.9 Zayıf performans (Oldukça yetersiz)
5.0 - 5.9 Çok zayıf performans (Kabul edilemez)

Emre Belözoğlu, Veli Kavlak ve Slaven Bilic’i suçladı

DÜNKÜ BEBE BANA KAFA ATIYOR KULÜBEDEKİLER PARMAK İŞARETİYLE TACİZ EDİYOR

FENERBAHÇE KAPTANI “KÜFÜR ETTİ” İDDİALARINA KARŞILIK KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Beşiktaş Teknik Direktörü’nün derbi sonrası eleştirdiği milli yıldız, “Tünelde yolum kesiliyor. İşaret parmağı ile taciz ediliyorum. O işaret parmağı bana sallanırken, ‘I love you’ diyemezdim” sözleriyle isyan etti.

3. İDDİA VE SUÇLAMA - Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, Beşiktaş yedek kulübesine ve Slaven Biliç’e İngilizce küfür etti. Emre bu tür davranışları her maç sergiliyor ama ceza almıyor.
SAVUNMA: Emre Belözoğlu, HÜRRİYET’in ısrarlı sorularına karşılık sadece şu yanıtı verdi:

- Susalım ama haksızlığımızdan değil. Gerçeğin farkındayım. Başka da bir şey söylemem. Kimse de susan, haksızdır zannetmesin. Çünkü konuşanlar samimi muhataplar değil çünkü…
- Hatam olduğunda bunun karşılığı olmalı. Ama bu sefer ben neler yaşadığımı biliyorum. O yüzden susalım. Herkese futbolumla cevap verecek gücüm hala var. O yüzden işime konsantreyim.
Emre’nin resmi yanıtı bu kadar. Ama bir de işin bilinmeyen yanı var. O bilinmeyen yanı da Emre’nin Fenerbahçeli futbolcu arkadaşlarına anlattıklarından dinleyelim.
- Son günlerde herkes işin kolayını buldu. Emre sahadaysa herkes rahat. At suçu onun üzerine keyfine bak.
- Eskiden bunu saha içindeki futbolcular yapardı.
- Şimdi bu halka büyüdü. Futbolculardan, tribünlere sıçradı. Oradan da yedek kulübelerine.
- Yani hocalara. Onlar da işin kolayını buldu.
- Kamuoyuna şirin gözükmek için, Emre’yi hedef göster yan gel yat. Ne güzel iş değil mi?
- Kimse sahanın içine bakmıyor. Neler olduğunu görmüyor. Daha dünkü bebe (Veli’yi kastediyor) bana kafa atıyor.
- Tünelde yolum kesiliyor.
- Kulübeden işaret parmağı ile taciz ediliyorum. O işaret parmağı bana sallanırken, “I love you” diyemezdim.
- Böyle bir ortamda bile problem bensem aldığım şeref madalyamdan daha büyüktür mazlum olmak.
Emre’nin yanıtları bu. Katılırsınız ya da karşı çıkarsınız. Ama Emre’de böyle düşünüyor. Emre’nin bu ididalarını yazmakla yükümlüyüz. Elbette Beşiktaş’ın yanıtını da.

Biliç, Emre’yi “Küfür etme” diye uyardı!

4 İDDİA - Emre’nin iddiası doğru mu? Biliç Emre’ye parmağını salladı mı?

SAVUNMA: Biliç, Emre’nin İngilizce küfürünün ardından hakemleri uyardı. Ama Emre, küfür etmeye devam etti. Bunun üzerine Biliç, “Küfür etme” diyerek Emre’yi uyardı. Bu uyarıda bulunurken de elini Emre’ye doğru salladı. (Beşiktaş Teknik Heyeti’nden ismi Hürriyet’te saklı bir yetkili)

Ne Emre ne de Mustafa Pektemek ceza almayacak

İki oyuncunun ekranlara yansıyan küfür eylemi raporlara yansımadı. Bu durumda ceza da söz konusu değil.

5 İDDİA - Emre Belözoğlu ve maç sonunda küfür ettiği ekrana yansıyan Mustafa Pektemek’e ceza gelecek mi?

YANIT: İki futbolcuya da ceza verebilmek için bu oyuncuların isimlerinin ve eylemlerinin hakem, gözlemci ve temsilci raporlarında yer alması gerekiyor.
- HAKEM RAPORU: Maçın hakemi Bülent Yıldırım’ın raporunda böyle bir ibare olması çok mümkün değil. Çünkü hakem Emre’nin küfürünü duyduysa o anda cezalandırmakla yükümlü. Aksi halde kendini inkar etmiş olur. Dolayısıyla hakem raporunda bu eyleme dair bir ifade yok.
- GÖZLEMCİ RAPORU: Hakem performansını değerlendiren ve MHK’ye bağlı olan gözlemcinin bu küfürü maç oynanırken duyma şansı yok. Ancak maçtan sonra eylemi televizyondan izlemişse rapora yazma ihtimali var. Ama bu eylemin rapora yazılmadığı yönünde iddialar var.
- TEMSİLCİ RAPORU: TFF’ye bağlı maçın temsilcisi raporuna soyunma odası koridorlarında yaşananları yazmış: İtişme yaşandı, İngilizce ya da Türkçe küfür yoktu. Karşılıklı bağrışmalar oldu.
- SONUÇ: Emre’nin ve Mustafa Pektemek’in eylemi raporlara yansımadı. İkisi de ceza almayacak.

Ne taraftar ne Alex, o isim Tümer Metin

F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel, derbi sonrası açıklamalarında Lig TV yorumcusu olan eski milli yıldızı hedef aldı.

6. VOLKAN KİMİ KASTETTİ: Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel maçın hemen ardından çok ilginç bir açıklama yaptı...
- Hiçbir menfaatim yok Fenerbahçe’den. Yarın ben de gideceğim buradan, ancak burada olanları söylemeyeceğim. Her şey benimle mezara gider. Ben buradan, fazla detaya girmek istemiyorum. Anlatacak çok şey var da, zamanı gelince anlatacağım.

Volkan’ın bu açıklamasıyla kimi kastettiği merak konusu oldu.
YANIT: Volkan’ın işaret ettiği isim Lig TV’nin başarılı yorumcusu Tümer Metin’di. Tümer Metin, Volkan ile birlikte bir dönem Fenerbahçe’de başarıyla forma giymiş, daha sonra da futbolu bırakıp yorumculuğa başlamıştı. Tümer’in yorumlarında kullandığı örnekler Volkan’da ve diğer takım arkadaşlarında hassasiyet yaratmıştı. Volkan bu hassasiyeti Tümer Metin’in ismini vermeyerek dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79