Erdemli’de halat çekme yarışı düzenlendi

Erdemli Belediyesi ve Türkiye Halat Çekme Federasyonu tarafından Erdemli'de ilk kez halat çekme yarışı düzenlendi.

Erdemli’de halat çekme yarışı düzenlendi
Erdemli Belediyesi ile Türkiye Halat Çekme federasyonu tarafından Erdemli’de ilk defa düzenlenen halat çekme yarışmasında 650 öğrenci hem yarıştı, hem de doyasıya eğlendi.

 

 İlkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 3 ana kategoride gerçekleşen yarışlara 650 öğrenci katıldı. Erdemli kapalı Spor salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gerek belediye olarak,  gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdikleri işbirliği içerisinde ilçede farklı sportif aktiviteler düzenlediklerini söyledi. Spora yaptıkları yatırımlar ve hizmetlerle ilgili bilgiler  veren Başkan Tollu, "Çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi anlamında Erdemli Belediyesi olarak spora ayrı bir önem veriyoruz. Yıl boyunca çeşitli kurslar açıyoruz, ilçe tarihinde ilk kez düzenlenen y arışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız sağılıklı bireyler yetişmesine olabildiğince destek olmaktır" dedi.

Konuşmasında başarıların planlı bir hizmet anlayışının karşılığı olduğunu ve bu anlayışla okullara yönelik bir çok spor yatırımları gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Tollu, "Son yıllarda okullarımızda eğitim gören çocuklarımıza yönelik spor yatırımlarımıza ve hizmetlerimize hız verdik. Gerek spor sahası gerekse malzeme anlamında çocuklarımızdan hiçbir imkanı esirgemedik. Diğer taraftan İlçemizin spor şehrine dönüşmesi adına elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Sonucunda belediyemiz bünyesindeki sporcularımızın başarıları ardarda gelmeye başladı. Bu başarılar tesadüf değildir, " dedi.

İlçede ilk kez düzenlenen halat çekme yarışlarına katılanlara ve destek olanlara teşekkür eden Başkan Tollu, yarışmaya katılan öğrencilere, okullara ve öğretmenlere teşekkür ederek, önemli olanın eğlenmek ve spor yapmak olduğunu da vurgulayarak, katılan herkesi yürekten kutladığını bildirdi.

 

Renkli ve bir o kadar da heyecanlı  geçen yarışların sonunda dereceye giren 18 okula ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi. Turnuvaya katılım ve desteklerinden dolayı da Mersin  Halat Çekme Federasyonu Başkanı Eray Aldemir, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözü, ilçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Erdemli ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç Erdemli Belediyesi Spor İşleri Müdürü Kamil Boran'a plaket takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79