İbrahim Araycı ismi ölümsüzleşti

İbrahim Araycı ismi ölümsüzleşti

İbrahim Araycı ismi ölümsüzleşti

 

 

Geçmiş yıllarda Silifke ve Mersin'de başarılı futbolcu Buldozer lakaplı İbrahim Araycı'nın isminin verildiği Silifke Belediyespor İbrahim Araycı Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Açılıştan önce Silifke Belediyespor yönetim kurulu, teknik heyeti ve futbolcular rahmetli  İbrahim Araycı'yı mezarı başında dualarla andı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşma yapan İbrahim Araycı'nın kardeşi Murat Araycı,"Sporda, siyasette unutulmayan insanlar var. Bunların isimlerini yaşatmak çok güzel bir davranış. Başarılar, şampiyonluklar gelip geçiyor, unutulabiliyor ama bu gibi yapılan güzel çalışmalar unutulmuyor. Bu hizmet binasına emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Abim ile de bir kaç şey söylemek gerekirse İbrahim Araycı ismi Mersin'de maalesef Mersin futbolunun düştüğü durumu çok iyi anlatır. O yüzden siz değerlerinize sahip çıkmazsanız dibe vurursunuz. Silifke'de değerlere sahip çıkma adına arkadaşlarımdan çok güzel şeyler duyuyorum. Tekrardan Araycı ailesi adına, akrabalarım adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek ise," Silifkespor camiası olarak bir gurur yaşıyoruz. Gerçekten hüzünlüyüz 21 yıl önce henüz daha 48 yaşında sadece Silifke'nin değil, Mersin'in bütün Türkiye'nin değeri olan herkesin Buldozer lakabıyla bildiği İbrahim Araycı abimizi kaybettik. Bir yandan da onur duyuyoruz 1964 yılında kurulan 55 yıllık mazisi olan bir spor kulübünde böyle bir eser meydana getirilmemişti. Yönetimdeki arkadaşlarla bu eksikliği görmüştük. Çalışmalara başladık. Burada artık Silifkespor'un efsaneleşmiş isimlerinden İbrahim Araycı'nın ismi yaşatılması gerekiyordu. Murat Araycı ile bu süreçte istişare halinde olduk ve kulüp binamızın yapılmasını sağladık. Hissettiğim gururu, onuru kelimelerle anlatması imkansız, kelimeler tarifsiz kalıyor. Biz yönetim olarak Silifke'de sporu iyi yerlere getirmek istiyoruz. Silifke'ye kalıcı eserler bırakmaya çalışıyoruz. Bu binanın yapılmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok,"Silifke'de Belediye olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız ve destekliyoruz. Silifke Belediyespor takımımızda şampiyonluğa koşuyor. İbrahim Araycı isminin kulüp binasında yaşayacak olması bizleri mutlu etti. Silifke'nin sporuna hizmet veren herkesin isimlerini yaşatmalıyız. Binanın yapılmasına emek veren herkesin emeğine sağlık" dedi.

Silifke eski Belediye Başkanı ve İstanbul Silifkeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı A.Sadık Avcı, "İbrahim Araycı sınıf arkadaşımdı. Birlikte aynı sırayı paylaştık. Sonra zaman geçti. Ben Kulüp Başkanı olarak, İbrahim'de Kulübümüz de hoca olarak birlikte çalıştık. 1994'te görevi devraldığımızda Silifkespor amatör ligde mücadele ediyordu. Silifkespor'un biraz ekonomik sıkıntıları vardı. Bu sıkıntılardan kurtarmak için o zaman ki yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla isim değişikliği yaptık ve Silifke Belediyespor ismi ile mücadele ettik. Daha sonrasında Mersin Polisgücü'nü satın alarak isim değişikliği ile adını Silifke Belediyespor yaptık. Silifke'de hem Silifke Belediyespor hem de Silifke Belediyespor olarak mücadele verdik.  Bu hizmet binasının açılışı bizleri memnun etmiştir. Silifke Belediyespor İbrahim Araycı Hizmet Binasının açılışında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, protokol üyeleri, İbrahim Araycı ailesi ve davetliler kulüp binasını gezerken, duygusal anlar yaşadı.

Açılışa Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar,  Silifke eski Belediye Başkanı ve İstanbul Silifkeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı A.Sadık Avcı, Silifke Belediyespor Kulüp yöneticileri, teknik heyeti , futbolcular, İbrahim Araycı ailesi, akrabaları, Silifkespor eski futbolcuları ve davetliler katıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36