İdmanyurdu Spor Kulübü’nden kaynaşma yemeği

Mersin’in Silifke ilçesinde Silifke İdmanyurdu Spor Kulübü tarafından kaynaşma yemeği düzenlendi.

İdmanyurdu Spor Kulübü’nden kaynaşma yemeği

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in önderliğinde gerçekleştirilen kaynaşma ve dayanışma yemeği Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlendi.


HABER: ATİKE CEYLAN

Yemeğe Kaymakam Şevket Cinbir,  Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut,  Silifke Ticaret ve  Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar  ve OSB’deki bazı iş adamları, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Silifke İlçe Başkan Yardımcısı Yücel Kulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İyi Parti Silifke İlçe Bakanı Av. Murat Metin ve Yönetim kurulu Üyeleri,  Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İhsan Bozan, Silifkeli iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kulüp sporcuları ile aileleri katıldı.

 

"Gençlerin sporda başarıları desteklenmelidir"

Toplantıda bir konuşma yapan Silifke İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Av. Gürhan Dölek, Yerleşim yerlerinin kentleşmesinde ve markalaşmasında sportif faaliyetlerin etkin biçimde rol oynadığına vurgu yaptı.

Başkan Dölek, “ Akdeniz’in güneşi olarak tanımlayabileceğimiz; tarımsal üretim çeşitliliği, tarihi ve kültürel zenginlikleri, turizm arz potansiyeli, gelişmekte olan sanayi ve girişimcilik eğilimi ile kentleşme ve markalaşma yolunda büyük bir potansiyele sahip olan Silifke’nin tüm niteliklerini ve değerlerini harekete geçirmek, Silifke’nin tüm sosyal paydaşlarının yani hepimizin ortak sorumluluğudur. Yerleşim yerlerinin kentleşmesinde ve markalaşmasında sportif faaliyetlerin etkin biçimde gerçekleştirilmesi ve ilçemizin temsil noktasında başarıyla tanıtılması büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla kurulan ve desteklerinizle emin adımlar atarak yoluna devam eden Silifke İdman yurdu Spor Kulübü, Silifke’mizden başarılı  sporcular yetiştirme, ülkemizde sporun gelişimine katkıda bulunma hedefiyle 2007 yılında kurulmuştur. Kırmızı, Siyah ve Beyaz renklere sahip Kulübümüz, 2012 yılına kadar Futbol branşında faaliyetlerini sürdürmüş,  2012 yılından itibaren Voleybol Şubesini de aktif hale getirmiştir. 2016-2017 sezonunda emeğinin karşılığını almaya başlamış ve oldukça başarılı sonuçlara imza atmıştır. Kulübümüz, Minik erkeklerde il birincisi, Osmaniye’de yapılan gruplarda 2. olarak Bursa’da yapılan Türkiye finaline katılmıştır. Küçük erkeklerde ve Yıldız erkeklerde il birincisi olarak değişik illerde yapılan gurup maçlarına katılmıştır. Genç erkeklerde il ikincisi, ayrıca Kulübümüz Plaj Voleybolunda Kızlarda İl İkincisi, Erkeklerde İl Birincisi olarak Sinop’ta yapılan Türkiye Finaline katılıp Silifke’nin tanıtımına katkıda bulunmuştur. Bölgesel erkek liginde Şampiyon olan takımımız, Niğde’de yapılan terfi maçlarında da Şampiyon olarak TVF 2. ligine yükselmiştir. Sonuç olarak kulübümüz, 2016-2017 Sezonunda toplam 6 şampiyonluk, 3 ikincilik kupası alarak sezonu 9 kupayla tamamlamıştır. Kısa sürede elde edilen tüm bu başarılar, geleceğe umutla bakmamıza ve geride bıraktığımız süreçten gurur duymamıza vesile olmuştur. Sportif faaliyetlere yapılan tüm yatırımların ve desteklerin; bireylerin beşeri, sosyal ve kültürel sermayelerinin artırımı noktasında büyük önem taşıdığı kanaatindeyiz. İnanıyoruz ki gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan kurtulduğu, fiziki ve ruhsal açıdan donanımlı hale geldiği, toplumsal hoşgörünün ve kenetlenmenin arttığı bir toplum yaratma noktasında sporun ve sporcunun önemi oldukça fazladır. Bu misyonla hareket ederek sorumluluklarımızın bilincinde, içinde bulunduğumuz toplumun gereksinimlerine hassasiyetle yaklaşabilmek amacıyla çalışmaya devam etmekteyiz. Biliyoruz ki bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonra da desteğinizi görmek motivasyon kaynağımızı oluşturacaktır.” Dedi.

 

"SİLİFKELİLER ADINA 50 BİN LİRANIN SÖZÜNÜ VERDİM"

Spora ve sporcuya her daim destek verilmesi gerektiğini belirten Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise , kısa zaman önce kendilerine gelen Başkan Dölek ve arkadaşları bizlere gelene kadar böyle bir kulübün varlığından haberimizin olmadığını fark ettiğini, ardından kulüp için maddi destek gerektiğini söylediklerini anlattı.

Bütçeyi sorduğundu da 50 bin lira gibi bir rakamdan bahsetmeleri üzerine kendisinin bu paranın karşılanacağı sözünü  o an Silifkeliler adına verdiğini belirten Kaymakam Cinbir, ‘Arkadaşlar 2 yıl önce takımla birlikte Kaymakamlık'ta beni ziyarete gelmişlerdi. Ve bana ‘bizi hiç fark etmediniz kaymakam bey biz ilçe adına Türkiye voleybol 2.inci liginde mücadele edeceğiz’ demişlerdi.  Ben de dedim ki gözümüzden kaçmış, sizi hiç fark etmemişiz. Ben Silifke Kaymakamı olarak ikinci lige çıkmış 2. Lig'de mücadele eden bir voleybol takımı ve Kulübü'nün farkında olamamış olmanın üzüntüsünü yaşamış ve başarılarını tebrik etmiştim. Tabi sporun çok önemli olmakla birlikte ve profesyonel anlamda mücadele eden sporcularımızı ve kulüplerimize desteklemek ve onların ihtiyaç duyduğu imkânları onlara sağlayabilmek bizler içinde önemlidir. Sahada oyun oynayanlar arkasında böylesi bir desteğin olduğunu hissetmelidir. Bu şekilde daha güçlü ve daha kararlı olurlar diye düşünüyorum.  Bu düşüncemle bana yapılan ziyarette benden istenen de buna yönelikti. O zaman kendileri benden maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduklarını belirtmişlerdi. Bende kendilerine ‘bir sezonda bu mücadeleyi ne kadar bütçeyle sürdürebilirsiniz?’ diye sorduğumda bana o zaman sezonun birinci ve ikinci yarıları itibariyle 50 bin lira gibi bir miktarla sezonu kapatabileceklerini söylemişlerdi. Ben de kendilerine ‘siz yola devam edin , bu miktarı saha da varsayın’ diye söylemiştim.  Tabii ki ben Silifke adına mücadele eden bir takımın desteğindeki miktarın Silifkeliler adına küçük bir miktar olduğunu düşünerek ilçede yaşayan işadamlarına, sanayicilerimize ve Silifke’nin güzel insanlarına güvenerek söz vermiştim.  Bu anlamda bazı sanayici iş adamlarımıza selamımızı göndererek desteklerini sağlamasını zaman zaman istemekteyiz.  Ayrıca hocalarımız kulüp yöneticilerimiz bu desteğin gerektiği  gerektiği gibi  yapıyor mu diye bir ara gözleme şansına sahip oldum ve bu desteğin hakkını fazlasıyla verdiklerini düşündüm. Bu nedenle bu  güzel gençlerimiz sporcularımızı sizlere Silifkelilere emanet ediyorum. Sizlerin bu güzellikleri göreceğinizden endişem yoktur. Kulübümüze başarılar diliyorum’ dedi.

 

BAŞKAN TURGUT, “BELEDİYE OLARAK DAHA FAZLA DESTEK SÖZÜ VERİYORUM”

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise, “Silifke Belediyesi olarak sporu ve sporcuları her daim desteklemeye çalışıyoruz.  Tabiî ki Futbol en popüler spor dalı görünüyor. Bizde belediye spor olarak bu branşları ön plana alınıyoruz, ama bu pahalı bir spor. Bu nedenle sponsorlarla sporcularımı destekliyoruz.  Silifke de yaklaşık 20 civarında amatör spor kulübü var biz Silifke belediyesi olarak hepsine maddi yardım yapıyoruz.  Bugün burada sizlerin huzurunda da belirtmek isterim ki Silifke İdmanyurdu Spor Kulübüne biraz daha fazla maddi yardımda bulunma sözü veriyorum” dedi.

Gecede kulübün tanıtımına yönelik slayt gösterisi sunumu yapıldı. Yemeğin ardından kaynaşma ve dayanışma gecesi sona erdi.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36