Mersin İdman Yurdu’nda yeni dönem

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hüseyin Çalışkan’ın kulüp başkanı seçildiği Mersin İdman Yurdu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kulübün profesyonelce yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin İdman Yurdu’nda yeni dönem

Mersin İdman Yurdu’nun 1925 yılından bu yana yaklaşık 1 asırdır mücadele verdiğini belirten Başkan Kocamaz, “Her kulüp gibi Mersin İdman Yurdu’nun da inişleri ve çıkışları oldu ama bir şekilde Mersin’i temsil etti. Mersin’in marka değeri oldu. Olumlu ya da olumsuz Türkiye’nin gündemine geldi. İki sezon önce diz çöktüğü yerden ayağa kalkarak, Süper Lig’e yeniden döndü ve yedinci sırada sezonu kapattı. O dönemde Mersin İdman Yurdu transfer yasağına rağmen Mersin’i hak ettiği yerde temsil etmeye devam etti” dedi.

Mersin İdman Yurdu’nun şu anki durumunun herkesi üzdüğünü ifade eden Başkan Kocamaz, kulüpleri birilerinin kendi çıkarı doğrultusunda kullanmaya çalıştığını, amatörce götürülen yönetimlerde de yöneticilerin ellerindeki imkânlar çerçevesinde bu kişilere inanmak mecburiyetinde kaldığını söyledi.

Bir kulübün kurumsallaşabilmesi için profesyonelce yönetilmesi gerektiğinin altının çizen Başkan Kocamaz, “Mersin İdman Yurdu’nun hala bir dikili taşı yok, tesisi yok, genç futbolcular yetiştireceği alt yapı okulları yok. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin İdman Yurdu’na verilen arsanın tahsisini istedik. Şayet bu arsa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilseydi, arsayı ihale edip hemen tesis inşaatına başlayacaktık” diye konuştu.

Kurumsallaşmanın temelinde açıklık ve şeffaflığın olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, her hafta belirlenen bir günde kulübün gelir ve giderlerinin yönetim kurulu üyelerine sunulması gerektiğini söyleyerek, herkesin oluşturulan hesap çizelgesini saklaması ve güven içerisinde bu kulübü yönetmesi gerektiğini ifade etti.

Mersin’in tanıtımında Mersin İdman Yurdu’nun çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Bugün dünyanın bir numaralı sporu futbol olarak görülmekte. Bu sebepten dolayı özellikle kentimizin tanıtımında büyük bir görev üstlenen Mersin İdman Yurdu’na hepimizin sahip çıkması gerekiyor. İyi zamanlarında fotoğraf karesinde yer alanların, kötü günlerinde de elini taşın altına koyması gerek. Bu takım bizim takımımız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36