Modern savaş sanatı “AİKİDO” Silifke’de

Modern savaş sanatı “AİKİDO” Silifke’de

Modern savaş sanatı “AİKİDO” Silifke’de

 

Japonya’dan dünyanın her yerine yayılan modern savaş sanatı “AİKİDO” Silifke’de

 

1983 yılından beri ülkemizde çalışılmaya başlanan aikido, onunla 1996 yılında İstanbul’da  tanışan ve 2015 yılında Silifke’mize yerleşen Gökhan Bilginer aracılığıyla artık Silifke’mizde de çalışılabiliyor.

 

Aikido, içerisinde müsabaka, şampiyona, kupa ve madalya barındırmadan öğrencinin kendini hem fizik hem de mental açıdan geliştirmesi ve her durumla mücadele edebilmesi için diğer branşlar içerisinde otoriteler tarafından tüm dünya üzerinde güçlü bir alternatif olarak gösteriliyor.  

 

Kalıcı bir barış ve sevgi ortamı kurulmasından yana olan kişilerin hiçbir şey yapmadan bir kenarda oturarak bunu kendi adlarına başkalarının yapmasını beklemelerinin hiçbir çözüm ortaya koymadığını söyleyen antrenör Gökhan Bilginer aikidonun sağlıklı her yaş ve cinsiyetten kişilerce çalışılabileceğini ve ilerlenebileceğini söylüyor.

 

“Aikido çalışarak kaslarınızı geliştirebilir, güç – kuvvet – esneklik ve kondisyon kazanabilir, farkındalığınızı arttırabilir, tehdit algınızı güncelleyebilir, kapasitenizin farkına varabilir, kendinize olan güveninizi arttırabilir ve hayatınızda kontrollü bir rahatlık elde edebilirsiniz.” Aikidodan alabileceklerinizi özetle bu şekilde tarif ediyor antrenör Gökhan Bilginer. “Bunlar için sabır, disiplin, istikrar gösterilebilmeli; acı, ter ve gözyaşına uyum sağlamaktan çekinilmemeli” diye de ekliyor. Herkesin mutlaka kendine uygun bir branşta savaş sanatları disipliniyle tanışmasının önemini de vurguluyor.

 

Bu yıl Silifke’de ilk kez kapsamlı bir yetişkin aikido gösterisi yapan Silifke Aikido ve Spor Kulübü’nün 4. Dan 2. Kademe Antrenörü Gökhan Bilginer  49 yaşında ve 2 çocuk babası. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79