Silifke’de Basketbol Heyecanı başlıyor

Silifke’de Basketbol Heyecanı başlıyor

Silifke’de Basketbol Heyecanı başlıyor


Silifke Belediyesi tarafından 43. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Basketbol Sokak Turnuvası heyecanı, 6 Mayıs 2016 Cuma günü Saat 18:00’da başlıyor.

35 takımın müracaat ettiği Sokak Turnuvası Göksu Parkı’nda düzenlenecek olup toplam 6 kategoride gerçekleştirilecek. Büyük Erkekler 18-60 yaş arası, Büyük Kadınlar 18-60 Yaş arası, Genç Erkekler 15-17 Yaş arası, Genç Kadınlar 15-17 Yaş arası, Yıldız Erkekler 11-14 Yaş arası ve Yıldız Kızlar 11-14 Yaş arası kategorilerde olup, turnuvalara katılım sağlayan her sporcuya forma hediye edilecek.

Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde yer alan ve Basketbolu yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvası hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Turnuvayı daha çok sokaklarda, caddelerde basketbol oynayan gençlerde bir heyecan yaratmak amacıyla düzenledik. Hepimiz biliyoruz ki mahalle aralarında, yollarda futbol, basketbol gibi sporla ilgilenen, oyunlar oynayan bir çok gencimiz var. Gençlerimiz sokaklarda daha çok kendi aralarında oynuyor. Biz spor oyunlarında farkındalık yaratmak ve bunu yaygınlaştırmak amacıyla ilk olarak Sokak Basketbolunu seçtik. Bugüne kadar 35 takım müracaat etti ve çok fazla rağbet var. Halen müracaatlar devam ediyor ve gençlerimiz bu turnuvalara yoğun ilgi gösteriyorlar. Üstelik ailelerimizde bu turnuvalarda kendi kategorilerinde oynamak ve katılmak istiyorlar.

Sonuçta turnuvayla birçok grup ve kişi bir araya gelmiş olacak. Basketbol şöleniyle gençler bir rekabet ve yarışma heyecanı içinde olacaklar. Bu heyecan ve coşku gençlerde basketbol açısından ekstra motivasyon da sağlayacak.” dedi.

“Sokak basketbolu diğer turnuvalara ön ayak olabilecek”

Turnuvada bir diğer amaçlarının ise sokak basketboluyla birlikte sokak sporunu yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Başkan Turgut, bölgede spor tesislerinin oldukça az olduğunu ve bundan dolayı halkın istediği gibi spor yapamadığını belirtti. Sokaklarda spor yapma imkânlarının yeterli düzeye gelmesi için de turnuvanın önemli olduğuna dikkat çeken Turgut, basketbolla başlayan turnuvanın ileride farklı branşlarla düzenlenecek organizasyonlara da ön ayak olabileceğini belirti.

Turgut, Sokak Basketbolu Turnuvasına kayıtların ücretsiz olduğunu ve katılım sağlayan bütün sporseverlere teşekkür ettiğini belirtti.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79