SİLİFKE’DE BİR İLK

SİLİFKE’DE BİR İLK

SİLİFKE’DE BİR İLK

  

Silifke’de bir ilk, Basketbol takımı kuruldu

  

 HABER: ATİKE CEYLAN

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Belediyesi Kültür Sanat Doğa ve Amatör Spor Kulüpleri Derneği çatısı altında kurulan Basketbol takımını ilçe basınına tanıttı.

Silifke’de sportif faaliyetlere seçildiği günden buyana ağırlık veren, Silifkelilere sporu sevdiren Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Futbol’da yakalanan başarının aynısını Basketbolda da yakalamak için elinden gelen çabanın gösterileceğini söyledi.

 

Sporun sadece Futbol’dan oluşmadığını, Silifke’de birçok sportif faaliyete yer verebilmek için yeni bir dernek kurduklarının altını çizen Başkan Turgut, “Silifke’de sportif alanda büyük bir potansiyel var. Bizlerde var olan potansiyeli harekete geçirmek için yeni bir dernek oluşturduk. Derneğimiz bünyesinde bu gün yeni bir Basketbol takımı kurduk. Bu katımla birlikte diğer sportif alanlarda gençlerimize destek vermeye çalışacağız. Silifke Belediye Basketbol takımımız Ekim ayı sonunda bölgesel ligde ilk maçına çıkacak” dedi.

BASKETBOLDA DA EN ÜST SEVİYEDE OLACAĞIZ

Her zaman hedeflerimizle bir yola çıktık diyen Başkan Turgut, “Takımımızı kurarken bu yıl için bir hedef koymadık. Bu yıl takımızı oturtturup gelecek yıllar için profesyonel düzeyde bir takım oluşturacağız. Her sene üstüne koyarak devam edeceğiz. Büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Turgut, “Basketbolun kaynağı okullarımız. Ama eğitim sistemi öyle bir hale geldi ki bizde veli olarak bunu görüyoruz. Çocuklarla ilgili planlama yaparken alacakları kurs ve dershane gibi şeylerle zamanı dolduruyoruz. Spora çok fazla zaman ayırmıyoruz. Ama bir gerçek var, eskiden ana baba çocukları yönetirdi, şimdiki dönemde çocuklar bizi yönetiyor. Biz bir takım oluşturup çocuklara gösterdiğimiz zaman onlar anne ve babalarını sürükleyecekler spor yapmak için. Silifke’nin nüfus ve yüz ölçümü ile amatör spor yapma potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyeli ortaya çıkarıp en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu arada arkadaşlarımız da büyük bir adımı atıyorlar. Silifke’de basketbolun yerleşmesinin öncülüğünü yapacaklar. Ben şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Belediye Kültür Müdürü Üstün Zaim başkanlığında kurulan Silifke Belediyesi Kültür Sanat Doğa ve Amatör Spor Kulüpleri Derneği çatısı altında kurulan Basketbol takımının antrenörlüğünü ise Bilal Demirkan ve Ramazan Ratip Yücer yapacaklar.

 

Antrenör Bilal Demirkan, Silifke, Mersin ve diğer illerden alınan basketbolcular ile antrenmanların başladığını, takım oyuncularına çok güvendiğini ve bölgesel ligde başarılı olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade etti. Demirkan, maç fikstürünün çekildiğini, maç tarihlerinin belli olmadığını ilk maçın Ekim ayının sonunda yapılması planlandığını söyledi.

Yapılan basın toplantısının ardından Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Savar, Esen Tuba Tol, Mehmek Kafes, Dernek Başkanı Üstün Zaim ve basın mensupları basketbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36