Silifkeli Şükran, Ciritte bronz madalya aldı

Türkiye Atletizm federasyonunun Bursa’da düzenlenen Liseler Arası Cirit Atma Şampiyonası’nda Mersin’in Silifke İlçesinden katılan 17 yaşındaki Şükran Gezen bronz madalya aldı.

Silifkeli Şükran, Ciritte bronz madalya aldı

Spor dalında çeşitli başarılarda adını duyuran Silifke bu kez de cirit atmada başarısını Türkiye’ye gösterdi.

29-30 Mart tarihlerinde Türkiye Atletizm federasyonunun düzenlediği Liseler Arası Cirit Atma Şampiyonası’nda Silifke Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Gezen, atletizmdeki başarılarına bir yenisini ekledi. Daha önce atletizm branşı cirit atma yarışmalarında Çukurova Bölge üçüncüsü, Mersin il birincisi ve Bursa’da düzenlenen yarışmada ise üçüncülük ödülünü kazanan Gezen, bronz madalya aldı.

İl Birincilerinin guruplar arası yapılan yarışmasında da Türkiye yarışmasına kazanmayı hak ederek Bursa’daki yarışmaya katılan Gezen, 22 yarışmacı arasında üçüncü oldu.

Genç sporcu Gezen’in antrenörlüğünü yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahman Ören, sporcusunun başarısıyla gurur duyduğunu söyleyerek daha iyi başarılar beklediklerini belirtti

Aldığı başarıyla Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi tarafından da burs kazanan Gezgin’in hedefinin olimpiyatlarda katılarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyleyen Ören, “Öğrencimizle gurur duyuyoruz. Aralarında KKTC’den de yarışmacının bulunduğu 22 rakibi karşısında büyük mücadele verdi. Bu anlamda sporun gençlerdeki önemini ve gençlerin sporla tanıştırılması konusunda daha çok çalışılması gerektiğini gördük. Veliler gençlerin spor alanındaki başarılarını destekleyip yeni yeteneklerin keşfedilmesinde bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Sporcumuz Şükran Gezen bir çok arkadaşına örnek olduğu gibi Silifkelinin de gururu oldu” dedi.

Ödüllü sporcu Gezen ise,’Katıldığım şampiyonada Türkiye üçüncüsü olarak gösterdiğim başarı benim için bir başlangıç olacak. İleride ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve madalyalar kazanmak için gerekli çabamı göstereceğim. Şuanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün bünyesindeki tesislerde hocalarımın eşliğinde antrenmanlarımı sürdürüyorum. Gösterdiğim başarıda bana destek veren maddi manevi yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bana bu sporu sevdiren ve beni şampiyonalara hazırlayan değerli hocalarıma şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36