Sporla Sağlıklı Yaşam için Ladies Slim Fit salonunu seçin

Sağlıklı yaşamanın altın kurallarından birisidir spor.

Silifkeli kadınlar arasında sağlıklı yaşamın spor yapmaktan geçtiği bilincini her geçen gün daha da artıyor. Bu anlamda Silifkeli kadınlara hizmet veren ve sporun bir yaşam biçimi haline gelmesi için mücadele eden Ladies Slim & Fit salonu sahibi Hürü Aydın.” Hayatı kaliteli yaşamak adına, önce sağlık, sağlık için ise spor diyoruz” dedi.

Bu haftaki ‘İki Kadın Bir Röportaj’ köşemizin konuğu Hürü Aydın.

Genç girişimci Hürü Aydın,  Sporla ilgili bilgi verirken, Silifkeli kadınların nelere dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

“Kaliteli Yaşam için Sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir vücut için ise spor yapmak şarttır” diyerek sözlerine başlayan Hürü Aydın sorularımızı yanıtladı.

 

Atike Ceylan- Silifke’de girişimci kadın sayısı her geçen gün artıyor. Bu duruma sizde dahil oldunuz. Ev hanımıyken iş kadını oldunuz ne hissediyorsunuz?  Sizin gibi girişimcilik yapmak isteyen kadınlara tavsiyeniz nedir?

 

Hürü Aydın- evet ev kadınıydım ama içimde hep spor sevgisi vardı. Evde televizyon karşısında, yada günlük sporumu mutlaka yapardım. Girişimcilik için öncelikle kendime olan özgüven ve azmim, ardından tabii ki her küçük esnaf gibi zorluklara karşı sabır. Tabii ki  bir işletmeci olarak en önemli şey ise güler yüzlü olmaktır. Bütün bu kriterlere sahip olduğumu düşündüm ve bu işe başladım. Mutluyum Kadınların kendilerine zaman ayırmaları ve alışılmış bir yaşam tarzlarının içine farklılık yaratmaları için buradayım. Onlara bir katkım oluyorsa ne mutlu bana.

Atike Ceylan- Bir çok sektör varken neden kadınlar üzerine kurulu bir iş düşündünüz?

Hürü Aydın- aslında bu düşüncem çok bireysel değil di. Kadın olmamdan kaynaklanan bir duygu sanırım. Kadınlara psikolojik rahatlık, özgüven artışı ve sağlıklı bir yaşam için yardımcı olma gücüne sahip olmak, ayrıca pozitif bir hayata bakış için sporun önemini bildiğim için bu işi seçtim.

Atike Ceylan-Kadınlar spor merkezine niçin gelmelidirler.? Mesela aynı hareketleri evde yapabilirler mi?

 

Hürü Aydın:- kadınlar bize hem düzenli spor için, hem de bu sporları doğru alanda doğru kişilerle yapması için gelmelidirler.  Çalışanlarımızın hepsi bayandır ve yine bayan antrenörlerimiz ihtiyaç duyulan spor alanına göre gruplandırıp seanslar halinde çalışma yaptırıyor. Bu durumda belirli bir disiplin ve güven ortamında sağlandığı için kadınlarımız hem spor yapıyor hem de yaşam kalitesini artıyorlar. Ayrıca kadınlar sporu yalnızca belirli bir dönem için değil, hayatı boyunca yapması daha doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.

 Bireyin durumuna göre sporun yoğunluğunun, süresinin, sıklığının ve artışının düzenlendiği bir egzersiz reçetesi haline getirilmelidir. Kişi sadece kilo vermek amacında olmayıp, vücut şekline de önem veriyorsa çeşitli ekipmanlardan da faydalanılır. Bu çalışmayla kasların çalışmasının yanı sıra fazla yağ yakılacak ve deride meydana gelen sarkmalar büyük ölçüde engellenecektir.

 Bunun yanı sıra yaşadığımız yüzyılın getirileri maalesef ki her alanda olumlu yansımıyor. Toplum tembelleşiyor. Düzensiz beslenme, hareketsizlik, çevresel baskı, vücut olarak ta kendilerine önem vermeme, dışarıdaki spor yapma alanlarının olmaması gibi bütün bu faktörler birleşince daha disiplinli ve düzenli bir spor merkezi şart diyorum.

Atike Ceylan-Bölgemizdeki kadınların en büyük sorunu nedir?

 Hürü Aydın-Bölgemizdeki kadınların ve genç kızlarda dahil olmak üzere  en büyük sorunu orantısız vücut ölçüleridir. Hazır yiyecekler, hareketsizlik, bilinçsiz beslenme, abur cubur ve yanlış kıyafet seçimi vücut ölçülerini oldukça değiştirdi. Bu sorun sadece bölgemizde değil dünyanın bir sorunu halini aldı. Özellikle düşük bel pantolonlar, kadınların vücut orantılarını değiştirdi. Artık 90*60*90 kadın ölçülerine çok nadir rastlıyoruz. Akdeniz bölgesindeki kadınlarımızın bel ve basen bölgelerinden dertli.  Bu durumu tespit edip bizlerde istedikleri oranlara gelmeleri için yardımcı oluyoruz.

Atike Ceylan  Spor merkezine katılmak için neler yapmalıyız? Nasıl imkanlarınız var?

Hürü Aydın:- Bize gelerek kayıt olmanız yeterli. Aylık cüzi bir rakamla abone olabiliyorsunuz. Haftanın 5 günü seans saatleri ile çalışılıyoruz. Seanslarımız öncelikle plates ağırlıklı, 3 günün ardındın step hareketleri ekleniyor. Koşu bandı ve diğer hidroliz aletleri serbest bir şekilde çalışılabiliyorsunuz. Belirlenen gurupların seanslarına yetişemediğiniz takdirde gün içerisinde gelip merkezimizden sporunuzu yapabilirsiniz.  Sadece Cumartesi 12.00-17.00 arası çalışılıyoruz. Hafta içi; ise sabah: 9.30- 10.30, Öğle: 11.00- 12.00, İkindi: 16.30- 17.30, Akşam: 18.00- 19.00 arasında kapanış 19.30’da son buluyor.

İki kişilik bir ekibimiz var. İki hocamız ve bir salon hijyeni ekibimiz var. Ekibimizle birlikte azimli, sabırlı, güler yüzle hizmet veriyoruz.

 Atike Ceylan- Dans dersleriniz de var sanırım.

Hürü Aydın:-  Evet: Haftanın belirli günleri zumba dansı derslerimiz var. Kadınlarımıza genel aletlerin yanı sıra daha çok kalori harcamaya yönelik, eğlenceli, psikolojik rahatlama sağlayan bir dans türü olan zımbayı yaptırıyoruz.  Böylelikle hem dans ediyoruz, hem kilo veriyoruz, hem de moral topluyoruz.

Atike Ceylan-son olarak kadınlara neler söylemek istersiniz?

Hürü Aydın:- Giderek tembelleşen nesiller yetişiyor. Bu da fast food beslenme tarzı ve hareketsizlik nedeniyle fit bir vücut şekli yerini obeziteye doğru giden vücut tipine neden oluyor. Bu anlamda mutlaka spor yapmalarını öneriyorum.

 Ayrıca merkezimize spora gelenlere önerilerimiz; aç karnına gelmemeleri, spordan sonra 2 saate yakın yemek yememelerini, spordan sonra 1 bardak süt içleri. Öğün atlamadan yavaş yavaş acele etmeden lokmaları uzun uzun çiğneyerek yemelerini tavsiye ediyoruz. Sporun yanı sıra beslenmede çok önemli,  ikisini bir arada yaparlarsa daha iyi sonuç alırlar.  Bütün bu söylediklerimde elbette devamlılık çok önemlidir.

 Umut ediyoruz ki Sadece Silifke’deki kadınlar değil, bütün insanlar sağlıklı yaşam için sporun şart olduğu bilincini anlarlar ve kaliteli yaşam için spor yapmaya başlarlar.

Atike Ceylan-Bizlere verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.

 

Yeni bir ‘İki Kadın Bir röportaj” yazı dizisinde yeniden buluşmak dileğiyle.

Sağlıklı kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79