Kim mi bu terör destekçileri? Şimdi burada tek tek sıralayacağım. Zaten başkasına da gerek bırakmadılar, gösteriyorlar kendilerini. Ortalıkta gezip, duruyorlar.

 

Bakın, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki hain saldırının ardından internet sitesine bir açıklama yerleştirdi. “Göz boyamak” ya da “şeklen” diyebilirsiniz ama bu saldırı için “barbarlık” kelimesini kullanmak zorunda kaldı. Yetmedi, o açıklamada “Türk halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz” denildi.

HDP ise, tam tersini yaptı. TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin kaleme aldığı ortak bildiriye imza atmadı.

Ne vardı bu kısa bildiride?

“Birlik ve bütünlüğümüze yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz” deniliyordu. Terör ve şiddetin hiçbir zaman hedef ve amacına ulaşamayacağının altı çiziliyordu. Devamında da “Milletin teröre asla boyun eğmeyeceği, Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu oyunu bozacak güç ve kudrete sahip olduğu” vurgulanıyordu.

Ne var bunda rahatsız olacak?

Eğer terörü desteklemiyorsanız, hiçbir şey yok. Ancak, HDP rahatsız oldu ve imza atmadı. Açıktan ve pervasızca terör destekçiliği yaptı. Demek ki, listenin en başına HDP’yi yerleştirmek lazım.

 

Dün iki gazetenin attığı başlık son derece dikkat çekiciydi. Sözleşmiş gibi ikisi de aynı manşeti kullandı:

“Devletin kalbine bomba.”

Uzun süredir izledikleri yayın politikasına bakınca isimlerini tahmin edebilirsiniz. Biri Zaman, diğeri Cumhuriyet gazetesi.

O bomba da zaten bu mesajı vermek, yıldırmak, bezdirmek, korkutmak için patlatıldı. Patlamanın arkasındaki güçler, “bizim elimiz, yatak odanıza kadar ulaşır” demek için eylem yeri olarak orayı seçti.

Onların vermek istediği mesaj, bu gazetelerde açıktan yer aldı. Son günlerde izledikleri yayın politikasını dikkatlice değerlendirip, takındıkları benzer tavırları üst üste koyarsak, listeye onları da ekleyebiliriz.

 

Dünyanın her yerinde terörün amacı bellidir: Kaos ve kargaşa ortaya çıkarmaktır. İstikrarsızlıktır en büyük emeli. Hedef aldığı ülkeyi yönetilemez hale getirmeye çalışır, sürekli olarak. Arkasındaki güçler, terörü araç ve teröristi taşeron olarak kullananlar, onları bunun için besler.

Terör de bu hedefe ulaşıncaya kadar vurmaya devam eder…

“Ben gazeteciyim” diyen ya da siyaset yapan herkes bilir bunu.

Son günlerde bakıyorum, bunu gayet iyi bilen ya da bilmesi gerekenler, alabildiğine lojistik destek veriyorlar teröre. Bir saldırı oluyor, belli kalemler mal bulmuş gibi üzerine atlıyor. Siyasetçisi açıklamalar yapıyor:

“Hükümet bunun bedelini ödemeli!”

Bir yerde bomba patlıyor, bunlar hemen devletin zirvesine saldırıyor:

“Erdoğan’ın hırsı ülkeyi bu hale getirdi.”

Böylece hem terörün amacını perdeliyor, hem de kaos planlarına hizmet ediyorlar. Hep aynı hedefe vuruyorlar. Bazıları, o kadar ileri gidiyor ki, terör ve teröriste haklılık kazandıracak açıklamalar yapıp, yazılar yazıyor.

Onları da listenin mutena bir yerine yerleştirmek gerekli.

 

Bu noktada, “terör destekçilerini” tek tek isimlendirmeye de gerek yok. Ben sadece şablonu ortaya koydum. O şablona uyan kim varsa, bu ülkede bilerek ya da bilmeyerek terör destekçiliği yapıyor demektir. Siz de isimlendirebilir ve sıralayabilirsiniz…

Bence, Türkiye’nin önündeki asıl sıkıntı da onlar!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terörle ve teröristle baş edebilecek güce sahip. Zaten son günlerde terör saldırılarının artması, bu mücadeleyle doğru orantılı. Terör darbe yedikçe agresifleşiyor, daha fazla saldırgan hale geliyor. Son saldırılar bile bu mücadelenin ne kadar kararlı bir şekilde yürütüldüğünü gösteriyor.

Zor olan onların destekçileri ile mücadele etmek. Çünkü maskeleri var. Kimi “gazeteci”, kimi “siyasetçi” kimliğiyle karşımıza çıkıyor. Bazıları da sivil toplum kuruluşları olarak boy gösteriyor. Bakıyorsunuz, adının içinde “insan hakları” ibaresi bulunan bir kuruluş, insanlık dışı terör faaliyetlerine destek veriyor. Bazı akademisyenleri ve sanatçıları da unutmayalım.

Asıl onların maskelerini indirmek ve gerçek yüzleriyle bu toplumun karşısına çıkarmak zorundayız. Bu, terörle etkili mücadelenin olmazsa olmaz şartı!



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79