Silifke bölgesinin turizm açısından pek çok özellikleri vardır.

Söz konusu özellikleri aşağı yukarı herkes bilir, çoğu kez yazıldı, çizildi. Burada asıl sıkıntı özellikleri, değerlere değerleri de bölge halkına kazanç sağlayacak konumlara sokabiliyor muyuz? Bu konuda çok iyimser olduğumu söyleyemeyeceğim.

Kapımıza dayanan 2016 yaz sezonunda has bel kader toplumun her kesimi hazırlık yapıyor. Silifke merkezinden tutunda sahil şeridindeki tüm halkımız, esnafı, zanaatkârı,  ticaretçisi.

Eskiden belde olan yeni adıyla mahallelerimiz ATAKENT, NARLIKUYU, ATAYURT, TAŞUCU, YEŞİLOVACIK,  sahil şeridi boyunca herkesi sezonun turizm heyecanı sarmış durumda.

Bu saydığımız eski beldelerimiz tatile elverişliliği açısından özellikle bu yıl modernize edilen arıtma tesislerinin sayesinde temiz denizi, birçok hastalığa iyi gelen kumu, bölgemizin bozulmayan doğası, yaşamın ucuzluğu, bölge insanının sıcakkanlı samimi duruşu, ülkemizin cennet köşelerinden birini oluşturmaktadır.

Anadolu dan gelecek yerli turistlerin azami altmış günlük sıkı tatil sürecinde şüphesiz ki her esnafımız ticaretçimiz şu veya bu şekilde bu işten ekmek yiyen insanlarımız pastadan pay almaya çalışacaklardır. Yerel yönetimlerden ilgili bakanlıklara kadar bölge turizminin potansiyeli ve alternatif tatil programları oluşturmaları gerekmektedir. Ayrıca sahillerimizin alt yapıdaki bazı eksikliklerinin giderilmeyişi yöre halkını da kaygılandırmaktadır.

Bu yılın bir başka handikabı da Antalya, Muğla ve Ege sahillerindeki yabancı turistlerin, tur şirketlerinin, rezervasyonlarını yarı yarıya iptal etmiş olmalarıdır. Ülkemize geçen yıllardaki gibi yabancı turistin gelmeyeceği bu yaz sezonunda yerli turistlerin nasıl tutum sergileyecekleri ne tarafa yönleneceklerini bilemiyoruz. Bilinen o ki bu durumun A dan Z’ ye herkesin etkileneceğidir.

Öyleyse herkese sesleniyorum. Herkes ekmek teknesini hem yöre halkına göre, hem de dışarıdan gelecek turistlere göre ayarlamalıdır. Daha temiz, daha estetik, daha kalifiye ve organize çalışması lazımdır.

Zaten geçen senelere oranla ülke ekonomisinin kötü gidişinin yansılamaları her sektörü etkilemiş durumdadır. Çiftçilerin çileğinden domatesine kadar birçok ürüne pazar bulunamıyor. Turizm dersen bazı dış etkenlerde eklenince gerçekten 2016 yılı zor geçiyor. Alım gücünün düşmesi, girdilerin artması, sanayi üretiminin olmayışı, tarladaki ürünlerin elde kalması, tüm ülkede olduğu gibi Silifke bölgesi halkını da toptan etkilemektedir.

Artan terör olaylarının yarattığı dışarıda ve içerdeki korkular, gerginlikler sanki toplumun kimyasını bozmuş gibi sokaktaki vatandaşın yüzü gülmüyor. Ekonomik olarak herkesin hayatı ya bankalara vesayetli ya tefeciye veya eşine dostuna.

Psikolojik olarak ekonomik özgürlüğünü hissedemeyen yurdum insanı iki arada bir derede kalmış durumda. Artık öyle bir hale geldik ki kalemi elimize aldığımızda frene basamıyoruz. Yazdıklarımız yazamadıklarımızın teminatı bile değil fakat her şeye rağmen hayat kısa ve yaşamaya değer. Öyleyse hayatın getirdikleri ile mücadele ederken mevcut imkânlarımızı da iyi değerlendirmeliyiz.  Yurdumuzun cennet köşelerinden biri olan yaşadığımız bölgemizi daha temiz, daha düzeyli ve daha yaşanılır hale getirmek dileğiyle esen kalın, kazançlı bir sezonla kalın.

SEYİT GÜZEL

05324256769

                                                                                                                          

                                                                                                                              

             

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ülkücü gençlik 8 yıl önce

seyit baba bir ülkücüden daha çok milliyetcisin eyvAllah