750 yıllık kuyuyu kimler kirletti?

750 yıllık kuyuyu kimler kirletti?

750 yıllık kuyuyu kimler kirletti?

  

 Doğal yollarla kurumayan su insan eliyle içilmez hale geldi

 

ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Mersin’in Silifke Sömek mahalle sakinleri 750 yıl önce köyün ağaları olarak bilenen ataları tarafından insan gücüyle açtırılan kuyudaki suyun içine atılan maddenin suyu içilmez hale getirdiğini ve suyun ilgililer tarafından araştırılmasını istediklerini söylediler.

 

Sömek Mahalle sakinleri ataları tarafından yaklaşık 750 yıl önce açıldığını tahmin ettikleri kuyunun suyunu hale kullandıklarını, fakat yaz başında suyun içilemez hale geldiğini söylediler.

Kuyudan su çeken bir vatandaşın çektiği suyun kireç gibi bir görünümüne büründüğünü ve dışarıdan birisi yada birilerinin buraya zehirli madde döktüklerinden şüphelendikleri için yaklaşık üç aydır bu sudan kullanmadıklarını söyledi.

 Mahalle sakinlerinden Cengiz Ünver, “Buradaki sudan bütün köy halkı faydalanıyordu. Çevre köylerden ise keçi ve koyun otlatan vatandaşlar kuyudan su çekerek hayvanlarını suluyordu. Buranın suyu içilir ve çok sağlıklıdır. Yıllardır bu kuyunun suyundan faydalanıyoruz ve bu zamana kadar su kurumamıştır. Fakat bu yıl yaz başında kim yada kimler ne attı bilmiyoruz ama suyu çektiğimiz zaman suyun rengi beyaz olmuş. Yani kireç renginde ve koyu olarak çıkıyor. Bizde korktuk ve üzerini çalışla kapayıp kuyu suyunu kullanmaz olduk. Suyumuzun biran önce yetkililer tarafından analiz edilmesini ve suyumuzu tekrar kullanmak istiyoruz”  dedi.

Mahalle Muhtarı İsmail Ölmez; “Kuyunun suyunun rengini vatandaş bana söyledi. Buradan analiz için su almaları yönünde yetkililerle görüşeceğim ve en kısa zamanda suyun neden beyazladığı konusunda aydınlanmayı bekliyoruz” dedi.

 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36