Akdeniz’in Efes'i Uzuncaburç beyaz'a büründü

Uzun süreden sonra yağan kar tarihi Antik Kent Uzuncaburç’u beyaza bürüdü.

Akdeniz’in Efes'i Uzuncaburç beyaz'a büründü

Efes Antik Kenti'ne benzerliği ile dikkati çeken Mersin'in Silifke ilçesindeki Uzuncaburç Antik Kenti, kar altındaki görüntüsüyle farklı bir güzelliğe büründü. Âdete gelinlik giymiş gibi görünen bu doğa güzelliğini resmetmek için gelen doğaseverlerini ağırladı.

Silifke ilçesinin 30 kilometre kuzeyinde, bölgenin en önemli ve en iyi korunmuş tarihi kalıntılarının bulunduğu Uzuncaburç Antik Kenti Uzuncaburç, bölgenin en büyük açık hava müzelerinden biri olarak öne çıkıyor.

İlçeye yaklaşık 1000 rakım yükseklikte olan Uzuncaburç’ta etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen 2 bin 500 yıllık antik kent, sütunlu ana caddesi, tören kapısı, tarihi çeşme binası, Zeus Tapınağı, üzüm hevenkli sandukası, şans tapınağı, kuzey kent kapısı, amfi tiyatrosu, burçları, Helenistik anıt mezarları ve kiliseleriyle ziyaretçilerine beyazla süslü tarihi bir yolculuk imkânı sunuyor.

HAFTA SONU GEZİLERİNİN UĞRAK YERİ

Hafta sonu gezilerinin, fotoğrafçıların ve turistlerin yoğun olarak akın ettiği Uzuncaburç Antik Kenti yöresinde yaşayan vatandaşlar ise , ‘’ her mevsim güzel ama kışın da kar altında kalınca ayrı güzel bir güzelliğe sahip oluyor. Ziyaretçilerin yazın olduğu gibi kışın da burayı sıklıkla ziyaret etmelerini istiyoruz. Memleketimizin her bir karışı görülmeye değer, ama Uzuncaburç kışın ayrı bir güzel, özellikle beyaz gelinliğini giydiği zaman.’’ İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79