Arıtma tesisleri analiz edildi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü; Erdemli, Kargıpınarı, Kızkalesi ve Atakent Atıksu Arıtma tesislerinin çıkış suyundan alınan numunelerin temiz çıktığını belirtti.

Arıtma tesisleri analiz edildi

MESKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İdaremize bağlı faaliyet göstermekte olan Erdemli, Kargıpınarı, Kızkalesi ve Atakent Atıksu Arıtma Tesislerinden 12.02.2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından numuneler alınmış ve analizleri yapılmak üzere akredite ve Bakanlıkça yetkilendirilmiş bir laboratuvara gönderilmiştir. Söz konusu tesislerden alınan numunelerinin analiz sonuçları Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği limit değerlerinin çok altında çıkmıştır.

Arıtma Tesislerinin analiz sonuçlarından memnuniyet duyduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “ Kargıpınarı, Kıkalesi ve Atakent Atıksu Arıtma tesislerinde kapasite artırımı ve rehabilatasyon çalışmaları paralelinde  yapılan analizin sonuçları, yapmış olduğumuz çalışmaların ne kadar doğru ve yerinde olduğunu göstermiştir.  Erdemli ve Silifke sahillerinin temizliği müjdesini şimdiden turizmcilere vermek isterim.  2016 turizm sezonunda tüm vatandaşlarımız hiçbir kuşku duymadan Mersin’nin  sahillerinden ve doğal zenginliklerinden faydalanabilir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79