Büyükşehir’den Üreticiye Ballı Hizmet

Büyükşehir’den Üreticiye Ballı Hizmet

Büyükşehir’den Üreticiye Ballı Hizmet

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle geçtiğimiz aylarda kadın üreticilere dağıtılan arı kovanlarından bal elde edilmeye başlandı.  

Akdeniz, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki kırsal alanlarda yaşayan 80 kadın üreticiye Mayıs ayında dağıtılan 160 tanesi arılı olmak üzere toplam 240 arı kovanı bal doluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üreticiye destek vermek amacıyla sürekli yeni projeler hayata geçirdiklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Özellikle kadın üreticilerimize destek olmaya önem veriyoruz. Çünkü kadınlarımızın ekonominin her alanında aktif olması gerektiğine inanıyoruz. Bu proje ile 80 kadın üreticimize öncelikle eğitim vererek, 240 adet arı kovanı dağıttık. Bugün o dağıttığımız kovanlardan bal elde ediliyor. Bu tablo bizi oldukça mutlu ediyor” dedi.

İlk bal hasadına başlayan üreticiler, beklentilerinin çok üzerinde verim elde ettiklerini ve bu projenin ekonomilerine katkı sağlamak adına önemli olduğunu ifade ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü tarafından hayata geçirilen ‘Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticilerimizi Mersin Arıcılığına Kazandırma Projesi’ ile arıcılık yapmaya başlayan kadın üreticilerin ekonomik hayata kazandırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında 80 kadın üreticiye, 160 adeti yerli ırklara uyumlu arılı kovan olmak üzere toplamda 240 arı kovanı, 80 adet arıcı maskesi, 80 adet arıcı körüğü ve 80 adet el demiri teslim edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79