Çiftçiler Güve ve Meyve sineği konusunda eğitiliyor

Domates Güvesi ve Akdeniz Meyve sineğine karşı mücadele tam gaz sürüyor

Çiftçiler Güve ve Meyve sineği konusunda eğitiliyor

Silifke İlçe ve Orman Müdürlüğü domateslere büyük oranda zarar veren Domates Güvesi ayrıca başta Şeftali nar olmak üzere 260 dan fazla türde zarar yapan Akdeniz Meyve Sineğine karşı köylerde yaptıkları toplantılarla çiftçilerimize bilgi vermeye devam ediyor. Gece gündüz demeden çiftçilerimizle buluşan ve onlara eğitim veren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri çiftçilere Biyoteknik Mücadele ve Kültürel Mücadelenin önemini anlatarak nasıl tuzak kullanacaklarını uygulamalı olarak anlatıyor. Ayrıca yapılan çiftçi ziyaretleri ile tuzak kullanımı çiftçilere gösteriliyor.

Silifke İlçe ve Orman Müdürü Yusuf GÜN; İhracatta önümüzdeki en büyük engellerden ikisi olan Domates Güvesi ve Akdeniz Meyve sineğine karşı çiftçilerimize yoğun olarak toplantı ve ziyaretlerle ulaşarak özellikle tuzak asma ile beraber diğer mücadele yöntemlerini beraber kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Muhtarlarımızın talebine uygun olarak geceleri de köylerimize giderek bu zararlılarla mücadele hakkında bilgi veriyoruz. Nuru, Senir, İmambekirli, Yeğenli mahallerinde gece eğitim verilirken Örenköy, Canbazlı, Hüseyinler, Sömek, Kargıcak,  Mahallerinde gündüz çiftçilerimize toplantı yaparak bu zararlılarla mücadele konusunda bilgiler verildi. Ayrıca güzlük domates dikiminden çnce seracılarımızı Atayurtta yapacağımız toplantıyla bilgilendireceğiz bu konularda İlçe Müdürlüğümüzün teknik personellerinin yanı sıra ilçe dışından hatta il dışından konu uzmanlarını getirerek çiftçilerimize en yeni bilgilere ulaşmalarını sağlayacağız dedi. Çiftçilerimizin yoğun olarak arayış içinde olduğunu belirten Müdür GÜN; mücadele amaçlı olarak dekara 4-5 Delta tipi Domates Güvesi tuzağı -6 -7 Akdeniz Meyve sineği Tuzağı tavsiye ettiklerini belirterek Zirai İlaç bayiilerine bu tuzakları temin etmeleri konusunda bilgi verdiklerini belirtti. Ayrıca kültürel mücadele konusunda, çiftçilerimizin hastalıklı bitki artıklarını sağa sola gelişigüzel atmamalarını, bunları toplayarak imha etmelerini ve sonbaharda domates ekimi yapılan arazilerin derin sürülmesi gerektiğini, kullanılan kargıların sıcak suda dezenfekte edilerek bir sonraki üretim yılında kullanmalarını tavsiye ettiklerini belirtti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36