Emekliler Mavi Yolculuğa Çıktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi sakinleri, Silifke ilçesinde gerçekleştirilen tekne turuyla mavi yolculuğa çıktı. Mersinli emekliler gerçekleştirilen tekne turu sayesinde Akdeniz’in mavi sularında serinlerken, çeşitli aktiviteler ile gün boyu doyasıya eğlendi.

Emekliler Mavi Yolculuğa Çıktı

Düzenlenen tur ile 4 farklı noktada denizin tadını çıkaran emekli vatandaşlar, Tisan Koyu, Barbaros Koyu, Boğsak Koyu ve Dana Adası gibi tarihi yerleri görme imkânı buldu. Akdeniz’in gizli kalmış koylarını keşfetme imkânına erişen emekliler, Akdeniz’in mavi sularında dolu dolu bir gün geçirdi. Tekne turuna katılan emekliler, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi suların eşsizliğine ve tarihin büyüsüne tanıklık ederek huzurlu bir gün geçirip, stres attı.

Günün erken saatlerinde İkinci Bahar Emekli Evi’nde bir araya gelerek 5 otobüs ile Taşucu’na doğru yola çıkan emekliler, Taşucu’nda kendilerini bekleyen tekneye bindiler. Sabahın erken saatlerinde tura başlayan emekliler, alkışlarla limandan ayrıldılar. Dans, müzik ve eğlencenin bir arada olduğu tekne turunda yaklaşık 140 emekli vatandaş eşleriyle birlikte denizin mavi suları ve serinliğinde tekne turu keyfi sürdüler.

Emekliler tekne turu ile renkli bir gün geçirdi

 

Düzenlediği tur sayesinde Mersinli emeklilere kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gösterme fırsatı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, emeklilerin bir gün de olsa doyasıya eğlenmelerine olanak sağladı. Tekneyle Barbaros Koyu, ardından Dana Adası güzergâhından Tisan ve Boğsak koyunda demir atan emekliler, yörenin yapılaşma yaşanmamış bölgelerinde vakit geçirme olanağı buldu. Tura katılan emekliler, tertemiz mavi sularda yüzme imkânı bulurken, çeşitli aktiviteler sayesinde de 8 saatlik bir süre boyunca unutamayacakları bir gün geçirdi. Mersin’in eşsiz koylarında yemek ve yüzme molaları veren tekne turunda keyifli vakit geçiren emekli vatandaşlar, gündelik hayatın sıkıntı ve stresinden uzaklaşarak doğa ile baş başa bir gün sürdü.

Mersin'in en ilginç koylarından biri olan Tisan Koyu’na uğrayan ve doğanın tadını doyasıya yaşayan emekli vatandaşlar, Silifke'nin bitişiğinde bulunan ve doğallığını hiç kaybetmemiş, tertemiz denizi, altın sarısı kumlarıyla doğa ve deniz severlerin bir numaralı adresi haline gelen Tisan Koyu’nun berrak sularında yüzme imkânı buldu. Türkiye’nin eşsiz koylarından biri olan Barbaros Koyu ile Boğsak Koyu’nu da uğrayan emekliler, şehrin gürültüsünden uzak, sıkıntılarını bir süre de olsa geride bırakarak keyifli bir gün geçirdiler.  Emekliler, gizli kalmış koyların haricinde Dana Adası‘nı da  keşfederek farklı bir gün yaşadılar.

 

Tekne turunda gezini yanı sıra sağlık hizmeti de verildi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bir hemşire tarafından emeklilere tansiyon, şeker ve SPO2 ölçümleri yapıldı. Mavinin ve yeşilin her türlü tonuyla kavuşan emekliler, gün boyunca bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Tekne turu emekli vatandaşların hep bir ağızdan hep birlikte 10. Yıl Marşı ile İzmir Marşı’nı seslendirmeleriyle sona erdi. 

Topçu: “Hayatımda daha önce hiç tekne turuna çıkmamıştım”

Geziden çok memnun kaldıklarını ve arkadaşlarıyla beraber güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren Hasan Topçu, “Ben 1970’den 1994 yılına kadar 24 sene muhtarlık yaptım. Bu geziyi tertip edenlere ve bilhassa Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum. Tekne turu çok iyi geçti. Emekli Evi artık bizim ikinci evimiz sayılır. Bugüne kadar ben 5-6 seçim atlattım muhtarlık hayatımda. Ama hiçbir başkan bunu yapmadı. O yüzden emeklileri düşündüğü için Burhanettin Başkanıma çok teşekkür ederim. Özellikle Mersin’e çok güzel şeyler yaptı. Burhanettin Bey tahmin ediyorum ki artık bizim devamlı bir başkanımız. Bu geziden de çok memnun kaldık. Arkadaşlarımızla güzel bir gün geçirdik. Hayatımda daha önce hiç tekne turuna çıkmamıştım, ilk defa çıktım. Burhanettin Bey, 79 yaşından sonra bizi çok güzel memnun etti. Darısı inşallah onun başkanlığının devamına olur” dedi.

Özer: “Belediyecilikte artık kendi düşündüğünüz siyasetin dışına çıkarsınız”

İşçi emeklisi olduğunu belirten İbrahim Özer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yıllarca çalışma hayatında yıpranmış insanların böyle nezih bir ortamda bir gün dahi olsa tatil yapmaları, bu nezih denizde kalmalarının büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Daha önce şahsi olarak tekne turuna çıkmıştım. Ama bu daha keyifli oldu. Çünkü Belediye’nin yaptığı bu etkinliği öbür teknelerde bulamazsınız. Verilen hürmeti, sunulan yemekleri öbür teknelerde görmeniz mümkün değil. Umduğumdan daha ileri çıktı. Başkanımız Burhanettin Kocamaz ile siyasetlerimiz ve düşüncelerimiz ayrı olabilir. Ama belediyecilikte artık kendi düşündüğünüz siyasetin dışına çıkarsınız. Yani hizmeti gördüğünüz zaman dersiniz ki adam 15-20 senedir yapılmayanları yaptı dersiniz ve takdir edersiniz” şeklinde konuştu.

 

Kocabaş: “Şehirdeki bu güzellikleri yeni başkanımıza borçluyuz”

Mersin’de ikamet eden ve şehirdeki birçok güzelliği Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’a borçlu olduklarını belirten emeklilerden Fahri Kocabaş, “Mersin’de yaşıyorum fakat şu anda şehirdeki bu güzellikleri yeni başkanımıza borçluyuz. Yapmış olduğu birçok hizmetlerde yerel yönetimler çok önemlidir. Bizler yerel yönetimi desteklemek zorundayız. Bu hizmet de çok güzel bir hizmetti. Bizleri bir araya getirip böyle bir tura çıkarmanız çok iyi oldu. Bunların devamını da bekliyoruz. Bu hizmetlerin yapılırken tek başına olmadığını, alt birimdeki arkadaşlarımızın hizmetlerinden de çok memnunuz. Hepsi bizler için ne lazımsa ortaya koyuyorlar, bize yardım ediyorlar. O bakımdan Emekli Evi’ndeki arkadaşlara da çok teşekkür ediyoruz. Bu imkânları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimizi iletiyorum” diye belirtti.

 

Demirci: “Artık biz emeklilerin de bir evi oldu”

 

Çoğu insanın emekliliğe ayrıldıktan sonra büyük bir boşluğa düştüklerini dile getiren emekli öğretmen Nazım Demirci, “Bir yalnızlık sıkıntısı oluyor ve psikolojik sorunlar da doğuruyor. Bu insanlara çocukları falan sahip çıkıyor ama herkesin bir işi var, gücü var, çocuğu var. Devamlı bizlerle meşgul olma imkânı yok. Mersin’de de Belediyemizin böyle bir girişimi gerçekten çok güzle tepkilere yol açtı. Bugünkü kalabalığa baktım da bu kadar üyeyi bulmanız gerçekten büyük başarı. Bu konuda gayret gösteren, çalışan elemanların hepsine ve tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bakıyorsunuz polis evi var, öğretmen evi var, subayların evi var, kedilerin bile de evi vardı ve artık biz emeklilerin de bir evi oldu. Bunu kim düşündüyse gerçekte çok teşekkür ediyorum. Bugünkü gezimiz beni şahsen çok memnun etti. Belediyemizin bu tür sosyal çalışmaları başka illere örnek teşkil ediyor. Biz artık yalnız değiliz, bizimde bir sahibimiz var ifadesi çok güzel bir şey.  Yalnızlık duygusu felaket bir şey, ölümden daha kötü. Bizleri yalnızlıktan kurtardılar” ifadelerine yer verdi.

 

16 yıldır Mersin’de yaşadığını belirten Hatice Günbattı ise turdan memnun kaldıklarını ifade ederek, “Devamı gelsin, insanlar birbiriyle kaynaşsın, sevsin. Çok mutlu olduk. Tanımadığımız insanları tanıdık. Evlerimize artık kapanmayalım. Emekliliğimizi yaşayalım, böyle güzel ve neşeli insanlarla. Başkanımıza bizleri düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz,  Allah razı olsun. Daha güzel günler olsun”  dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79