Engelli çocukların kar heyecanı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce kar görmemiş 100 engelli çocuğu kar ile buluşturdu.

Engelli çocukların kar heyecanı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, engelli bireylerin sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla engelli vatandaşlar için birçok farklı sosyal etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikler kapsamında son olarak 100 engelli çocuk, hayatlarında ilk defa kar gördü ve doyasıya kartopu oynadı.

Tarsus’a bağlı Gülek Beldesi’nde bulunan Karboğazı’na giden engelli çocuklar, aileleri ile birlikte kartopu oynayarak ve kızakla kayarak gönüllerince eğlendi.

Heyecanları yüzlerinden okunan çocuklar, ilk defa kar gördüklerini, arkadaşlarıyla ve aileleri ile kartopu oynayarak eğlendiklerini ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.

Engelli çocukları ile kartopu oynayarak en az onlar kadar eğlenen aileler ise, kendi imkanları ile çocuklarını Karboğazı’na getirmelerinin oldukça zor olduğunu, burada çocuklarının unutamayacakları bir gün yaşadıklarını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinliğin onların motivasyonunu arttırdığını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36