Engellilere Ücretsiz Eğitim Şansı

Engellilere Ücretsiz Eğitim Şansı

Engellilere Ücretsiz Eğitim Şansı

 

Silifke ve bölgedeki tüm engellilere ‘Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi' ücretsiz hizmette.

Akkum İzcilik Kampı’nda, bedensel engelliler için su altında tüplü dalış, tüpsüz şnorkelle yüzme, yüzme ve kano gibi sportif faaliyetlerin eğitiminin verildiği ‘Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi’ hizmetlerini ücretsiz sürdürdüğü belirtildi.

 

Kızkalesi, Silifke, Taşucu gibi bölgelerden katılım sağlaması beklendiği ve tüm bedensel engel gruplarının katılabileceği bu eğitim tamamen ücretsiz olarak Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği (IDDA) ve Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü profesyonel dalgıçları tarafından gönüllü eğitmenlik yapılarak projeye destek veriliyor.

Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi’nde, engelli bireylere Avrupa’daki iso normuna sahip tek dalış eğitimi veriliyor. Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezinden sadece ilimizde yaşayan engellilerimiz değil Türkiye genelinden katılmak isteyen tüm engelliler faydalanabilecek.

Bedensel engelli bireyleri su sporları ve dalışla buluşturmayı amaçlayan ve Türkiye’nin her bölgesinden engelli sporcuların yararlanabileceği bu tesisin, engellilere yönelik büyük bir hizmet olduğunu belirten Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı aynı zamanda İDDA Engelli Eğitmeni Mehmet Ersan, “Silifke kaymakamlığının da destekliği bu projeye isteyen bedensiz engelliler gelebilir. Ailesiyle birlikte gelip burada kendilerini özgürce derin sulara bırakabilirler. Tamamen eğitmenlerimizin rehberliğinde kendilerin özgür hissettikleri suda yüzmeyi öğrenebilirler. Buraya Mersin Belediyesinin destekleriyle birlikte bir cok bedensel engelimiz geliyor ama bizler istiyoruz ki bulunduğumuz bölgeden yani Silifke ve çevresinden gelenler olsun. Bu imkandan onları da faydalandıralım. Buradan onlara çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler sizin için açtık bu etkinliği. Tamamen gönüllülük içeren bu etkinlikten sizlerde faydanın diyorum. Hepinizi bekliyoruz” dedi.

 





















 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36