Engelliyi anlamak için 1 dakika yeter

Mersin’in Silifke İlçesinde Ülkü ocakları Silifke ilçe başkanlığı mensupları düzenledikleri etkinlikle vatandaşları 1 dakikalığına engelli olmaya davet ettiler.

Engelliyi anlamak için 1 dakika yeter

Silifke Anıt Meydanında yoldan geçen vatandaşlar durdurulup, 1 dakikalık engelli olmaya davet ederek farkındalık oluşturdular.

Vatandaşların farklı engel gurubundan deneyim edinip empati yapmasını sağlayan Ülkücü Gençler,  engelli vatandaşların toplum içinde ve özel yaşantısında yaşadıkları sorunları anlamalarını sağladılar.

 

Vatandaşların gözleri bağlı bir şekilde yürümeye çalışmaları ve yokuşta tekerlekli sandalye kullanma deneyimlerinin ardından duygulu anlar yaşandı. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu ve engelli bireylerin toplum içerisinde yaşamalarına bir engelde insanların davranışları ile kurumların yetersiz olduklarına vurgu yapılan etkinlikte konuşan vatandaşlar, “Göremeyince hareket etmek bile oldukça zor oluyor. Göz bandını takınca gözlerimin kıymetini daha iyi anladım. Etkinlik engellileri anlamamız için oldukça iyi oldu. Göremediğiniz bir şeyi, bir alet kullanarak el yordamıyla aramak çok zor. İnsanların bunu bir ömür boyu yaşadığını düşünürsek, onların yerinde olmak onlar gibi düşünmek ve yaşamak oldukça farklı" diye duygularını ifade ettiler.

'SAĞLIKLI VATANDAŞLARIN ENGELLİ BİREYLERİ ANLAMASINI İSTİYORUZ'

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanı Murat Sezer etkinlikle ilgili yaptığı açıklamasında, “Etkinliğimizde vatandaşlardan 1 dakikalığına engelli olmalarını istedik. Vatandaşlar 1 dakika sonra sağlıklı hayatlarına geri dönecekler ama engelli vatandaşlarımız bir ömür boyu bu hayatı yaşayacaklar. Buradaki tek amacımız sağlıklı bireylerin bir nebze olsun engelli vatandaşlarımızı anlamalarını sağlamak" diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36