Erik ağaçları çiçek açtı, dut meyve verdi

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle erik ağaçları çiçek açıp meyveye dönmeye başlarken dut ağaçları ise meyve verdi.

Erik ağaçları çiçek açtı, dut meyve verdi

Şubat ayı sonu veya Mart ayı başında çiçek açması gereken erik ağaçlarının erken çiçek açması, yaz meyvesi dut ağaçlarının da sonbaharda meyve vermesi vatandaşları şaşırttı.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı açıklamada, Şubat ayı sonu, Mart ayı başlarında çiçek açması gereken erik ağaçlarının, hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle erken çiçek açtığını kaydetti.

Erik ağaçlarının çiçek açıp meyveye dönüşmeye başlamasının kendilerini şaşırttığını ifade eden Göktaş, "Hatta dut ağaçlarının da çiçek açıp meyve verdiğini gördük. Bu normalde yaşanan bir olay değil. Belki on yıllarca sürede görülebilen bir olay. Bizde şaşırdık. Mevsim şartları bu şekilde giderse erikler bile meyveye oturacak diye düşünüyorum. Bu meyvelen normalde Nisan ayında olacaktı" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36