Evrenli Mahallesinin İçmesuyu Sorunu Çözülüyor

Evrenli Mahallesinin İçmesuyu Sorunu Çözülüyor

Evrenli Mahallesinin İçmesuyu Sorunu Çözülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ)  Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Evrenli mahallesinin içmesuyu sorunu çözüme kavuşturuyor.

  MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Toroslar İlçesine bağlı bir köy iken 6360 sayılı kanun ile mahalle statüsü kazanan Evrenli mahallesinin, Köy Hizmetleri tarafından 1979 yılında yapılmış olan 50 tonluk İçmesuyu deposu kapasitesi, artan nüfus ihtiyacını karşılamamakta ve yine Köy Hizmetleri zamanında döşenen şebeke hatları sağlıklı çalışmamaktadır. MESKİ tarafından sık sık arıza veren içmesuyu şebeke hatlarının yenilenmesi gerektiği tespit edilmiştir.

 Mahalleye sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu temini için gerekli proje çalışmaları yapıldığını ifade eden MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak“ Yapılan projede, mahallenin en yüksek noktasında bulunan alana 200 tonluk bir içmesuyu deposu yapılması ve bu depoyu besleyecek, köy içinde bulunan mevcut su kaynağına daha güçlü pompaların konulması ve buna bağlı olarak yeni terfi ve şebeke hatlarının döşenmesi öngörülmüştür.” dedi.

 Yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, sözleşme kapsamında bulunan şebeke hattı yenilenmesi ile terfi hattı döşenmesi işlerinin tamamlanmış olduğunu, 200 tonluk içmesuyu deposunda ise  inşaatın devam ettiğini belirtmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36