Göksu Deltası artık Sahipsiz kalmayacak

Göksu Deltası artık Sahipsiz kalmayacak

Göksu Deltası artık Sahipsiz kalmayacak

Gece gündüz kameralarla gözlenecek olan Göksu Deltası,  güvenlik ekiplerinizden oluşturacak olan güvenlik timleriyle de kaçak avcılara geçit verilmeyecek.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Mersin'in Silifke ilçesindeki, sulak alanların korunması ve sürdürülebilir kullanımını sağlamayı amaçlayan uluslararası Ramsar Sözleşmesi'yle koruma altına alınan Göksu Deltası, kaçak avcılığı önlemek ve çıkan yangınlara daha kolay müdahale etmek amacıyla kameralarla izlenecek. Ayrıca  oluşturulacak olan gözlem kulelerinin sayısının arttırılacağı ve güvenlik görevlilerinin hizmet vereceği belirtildi.

 Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,  “Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesinin Yönetim Planının yenilenmesi; bu bölgede yaşayan vatandaşların yapabileceği faaliyetlerin ve kurumların yapabileceği yatırımların netleşmesi açısından ve bölgenin daha etkili korunabilmesi bakımından önem taşımaktadır. Sık sık yangınların meydana geldiği ve kaçak avlanmanın önlenemediği bu bölgeyi yönetecek bir birime ihtiyaç olduğu Kaymakamlığımızca bildirilmiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğüne bağlı bir Şube Müdürlüğü kurulmuştur.  Ayrıca her geçen gün küçülen Akgöl’ün kurtarılması için yapılması gereken kanal çalışması, bölgenin korunmasına yönelik MOBESE sistemi kurulması, yangınlara müdahale planlarının hazırlanası, yangın yollarının açılması gibi çalışmaları sürdürülmektedir.  Projelerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne sunuldu.  Bu yıl içinde hayata geçireceğimiz projelerimizden birisi olan kamera sistemiyle hem yangınlara anında ve daha etkin müdahale etmiş hem de kaçak avlanmanın önüne geçmiş olacağız. Bir diğer projemiz ise yangın yollarının yapımı. Bu projemizde yine içinde bulunduğumuz yıl içerisinde hayata geçirilecek." diye konuştu.

Geniş bir alana yayılan Göksu Deltası Kuş Cennetinde kaçak avcıların göçmen kuşları avlamasının da önüne geçileceğinin altını çizen Kaymakam Cinbir, kaçak avcıları önlemek adına  gözlem kuleleri fazlalaştırılıp, buralarda görev yapacak olan güvenlik görevlilerinin avcılara geçit vermeyeceğini söyledi.

Cinbir, geniş bir alana yayılan Göksu Deltası'nın kendine hayran bırakan bir özelliği bulunduğunu ve deltanın özenle korunması gereken bölgeler arasında yer aldığını kaydetti.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36