Göksu Deltası’nda yine yangın

Göksu Deltası’nda yaklaşık 50 dönüm sazlık kül oldu.

Göksu Deltası’nda yine yangın

Silifke ilçesinde Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan Göksu Deltasında çıkan yangında yaklaşık 50 dönüm sazlık alan kül oldu.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Her yıl içerisinde yaşayan yüzlerce kuş türünü ve bitkiyi barındıran kuş cennetinde çıkan yangın hem korkuttu hem üzdü.

Vatandaşların ihbarı sonucunda bölgeye gelen Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, jandarma, özel çevre koruma ekipleri ve Silifke Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale edemedi.

Ali Mavili’nin deltada ki çiftliğine yakın yerde çıkan yangının çiftliğe sıçramasın diye o belgede bekleyen itfaiye ekipleri, bir süre bekledikten sonra yangının korkulacak derecede olmadığı nedeniyle yangın alanından ayrıldılar.

Bilinen 334 kuş türü ve zengin bitki çeşidine sahip Göksu Deltası alanında çıkan yangınlar, vatandaşlar tarafından tepki çekmeye devan ederken, sık sık  yaşanan yangın vakalarıyla karşı karşıya kalan bölge, içerisinde barındırdığı hayvan ve bitkiler içinde hayati tehlike unsuru oluşturuyor.

 Yıllardır Göksu Deltasındaki sazlık alanda kimin yada kimlerin yakması sonucu telef olan onlarca kuş ve bitki türünün yanı sıra yüzlerce dönüm arazi yandı. Bu yangınlarda şuana kadar yakan yada yakanlara dair bir iz bulanamadı öğrenildi.

 Yangının kısa süre sonra kendiliğinden söndüğü öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
canan 8 yıl önce

Bu kaçıncı yangın bunla mücadele edecek yetkili kurumlar ne yapıyor?

banner36