GÜLNAR’DA ELMA HASADI BAŞLADI

GÜLNAR’DA ELMA HASADI BAŞLADI

GÜLNAR’DA ELMA HASADI BAŞLADI

 

Elma üretiminde aromasıyla, doğallığıyla önde gelen Gülnar ilçesinde elma hasadı dönemi başladı.

 

 

İlçede yayla şartlarında yetiştirilen elma, kalitesi ile öne çıkıyor. İlçemizin yayla şartlarına sahip olması ve taban suyu seviyesinin uygun olması nedeniyle elma yetiştiriciliğinde sulamaya ihtiyaç duyulmuyor. Elmaların kıraç (Sulamaya ihtiyaç duyulmadan ) olarak yetişmesinden dolayı, tadı ve rengi ile büyük beğeni toplayan Gülnar Elma’sında İlçe genelinde yaklaşık 80.000 ton rekolte beklenmektedir.

Gülnar Elması ilçenin başta Demirözü, Yarmasu, Taşoluk ve Bereket olmak üzere diğer mahallelerinde de yetişmektedir.

Gülnar İlçesi Demirözü Mahallemizde Gülnar Kaymakamı Yunus Emre BAYRAKLI, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR, Gülnar İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Ali Nazım EKEN, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş IŞIK, Demirözü Mahalle Muhtarı Hüseyin UYAR, Kurum personelleri ve üreticilerin katılımıyla hasat şenliği gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Yunus Emre BAYRAKLI konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Bugün Demirözü mahallemizde lezzeti ve rengiyle büyük beğeni toplayan Gülnar Elmasının hasat açılışını yaptık ve elma bahçesine girerek yılın ilk ürünlerini topladık. Elma hasadının yöremize bereket getirmesini diliyor, üreticilerimize bol kazançlı bir dönem diliyorum” dedi.

Üreticinin yanında olduklarını kaydeden Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR " İlçemizde yayla şartlarında yetiştirilen elma, kalitesi ile öne çıkıyor. İlçemizin yayla şartlarına sahip olması ve taban suyu seviyesinin uygun olması nedeniyle elma yetiştiriciliğinde sulamaya ihtiyaç duyulmuyor. Elmaların kıraç olarak yetişmesinden dolayı Gülnar elması, tadı ve rengi ile büyük beğeni topluyor. İlçemiz genelinde ise yaklaşık 80.000 ton rekolte sağlanıyor. Gülnar’da üretim yapan, bu üretimde emeği geçen herkesle bir arada olmaya gayret ediyoruz. Bugünde Demirözü mahallemizde elma bahçesine girerek üreticilerimiz ile birlikte elma hasadını gerçekleştirdik. Gülnar Belediyesi olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Gülnar Belediyesi tüm imkanlarıyla üreticinin yanında olmaya devam edecek. Tüm üreticilerimize bereketli kazançlı bir sezon diliyorum. Misafirperverliklerinden dolayı Demirözü Mahalle Muhtarımız ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum ” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79