Güven-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şaş Silifke’de

Güven-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şaş Silifke’de

Güven-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şaş Silifke’de

 

 

Güven-İş Sendikası Silifke ilçe başkanlığı tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 Silifke Göksu otelde düzenlenen toplantıya Güven-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şaş başta olmak üzere Silifke’deki sendika üyeleri katıldı.

Güven-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şaş, ‘Güven-İş Sendikası Silifke ilçe başkanlığı tarafından tertip edilen bu güzel toplantıda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir kıvanç duyduğumu ifade etmek isterim. Sözlerime başlamadan önce Elazığ ve Malatya da meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet diler yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim. Ayrıca Güven-İş Sendikası Silifke ilçe başkanı olarak atanan Özay Teker arkadaşımıza üstlendiği görevinde başarılar diliyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu zor süreçte Güven İş Sendikası’ nın omuzlarındaki sorumluluğun ne denli ağır olduğunun bilincindeyiz. Güven İş Sendikası zorlukları aşarak bugünlere geldi. Aynı azim ve kararlılıkla özellikle kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması ve Atatürk ilkelerinin yaşatılması doğrultusunda, demokratik ilkelerden sapmadan

Sağlıklı bir toplum, adaletli gelir dağılımı, fırsat eşitliği, sosyal güvenlik ve dayanışmanın geliştirilmesi, çocuk haklarının korunması, kadınla erkeğin eşitliği ve yönetime katılması, doğa ve çevrenin korunması amacıyla, üreten, katılan, gelişen bir Türkiye ve Dünya hedeflemekteyiz.  Bundan sonraki odak noktamız artık etkili ve yetkili sendika olmak toplu sözleşme masasına yetkiyle oturmak olacaktır. Güven iş Sendikası sendikacılığın tarihini yazmaya devam edecektir. Bu bilinç içerisinde çalışma yaşamında ortaya çıkan aksaklıkların çözümü, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi, Türk milletinin ilelebet bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşayabilmesi için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye ben ve yönetim kurulumuz hazırdır. Çıktığımız bu zorlu yolda yüce Allah bizleri muvaffak eylesin. Güven İş Sendikası bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk işçisinin ve Türk milletinin umudu olmaya devam edecektir. Yönetim kurulumuza ve tüm teşkilatıma başarılar diliyor, Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum” dedi.

Ekmeği uğruna gecesini gündüzüne heba eden ve ailesinin daha iyi şartlarda yaşaması uğruna her zor şart altında çalışan sevgili işçi kardeşlerim; Sizler bu güzide ülkemizin ana temel taşlarısınız,dönen çarkta en önemli dişlilerisiniz.

Özel güvenlik ve her işçi statüsünde çalışan sizler her alanda bir çok zorluklar ile karşılaşıyor,üstüne bir de sahipsiz bırakılıyorsunuz.

Bugün örnek vermek gerekir ise Özel Güvenlikçi arkadaşlarımızın tabi oldukları 5188 ne fayda sağlamakta? Aksine yaşadığımız olaylara bile müdahele etme yetkisi vermemektedir, yıpratılan, hor görülen ve çalışma ortamlarında hertürlü zorlukla beraber mobing ile karşılaşan sizlerin sahipsizliği bizleri derinden üzmektedir.

Nitekim bu ve buna benzer bir çok sıkıntınıza rağmen ve iş kolunda bir çok sendika olmasına rağmen sendikaların sizlere sadece maddiyat gözü ile bakıp aidat sendikacılığı yapması,hiç bir sorun ve sıkıntılarınıza müdahele de bulunmaması ayrıca bizleri derinden üzmüş, kahretmiştir. İşte bu durumlar gözümüzün önüne geldikçe sabır taşımız çatlamış, işçiler ve Özel Güvenlikçilerin yöneteceği bir çok sendika kurarak, diğer sendikalara bu işlerin nasıl yapılacağını göstermek, kendilerinin gerçek manada sendikacılık yapmadıklarını, Sendikalarda söz sahiplerinin lüks ve şatafat içerinde yöneticilik değil de Bizzat işçilerin yöneteceği ve işçiden başka derdini bilmeyeceğini tüm Türkiye 'ye göstermektir niyetimiz.

Siz değerli, emektar kardeşlerimin de bu oluşumlarda bizimle beraber yürüyerek tüm Türkiye 'ye bu mesajı beraber vermemize ve destekleriniz ile sizlere daha iyi bir gelecek kurmamıza vesile olun. Kaybedecek hiçbir arkadaşımız yoktur. Hiçbir arkadaşımız sahipsiz değildir, Türk işçisi kimsesiz değildir . O gün bugündür düsturu ile bugünden tezi yok Özel Güvenlik ve işçi kardeşlerimizin tüm Türkiye’ de sesi yükselecek, hakları olan iyi yaşam şartları oluşması için mücadelemiz başlayacaktır.” Dedi.

Güven-İş Sendikası Silifke ilçe başkanı Özay Teker ise, konuşmaların sonunda Genel Başkan Şaş’a çiçek takdim etti. Programa, MHP Silifke ilçe Başkanı Levent Nogay, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altonuk, Ülkü Ocakları Silifke ilçe başkanı İsmail Ateş ve sendika üyeleri katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36