Hassloch Kardeş Şehir Heyeti Kent Konseyini Ziyaret Etti

Hassloch Kardeş Şehir Heyeti Kent Konseyini Ziyaret Etti

Hassloch Kardeş Şehir Heyeti Kent Konseyini Ziyaret Etti

Ziyarette Kardeş Şehir İlişkilerini Güçlendirmek İçin Yapılacaklar Ele Alındı

Almanya kardeş şehrimiz Hassloch Belediye Başkan yardımcısı Tobias Meyer, eşi Chorlotte Meyer, Silifke Kardeş Şehir Başkanı Elizabett Metzner, Tüm Kardeş şehirler Başkanı Thomas Stumpf, Kardeş şehir görevlisi Judith Fuhrmann ve tercüman İnci Uzun Kent Konseyimizi Mürüvvet Hanım Konağında ziyaret etti.

 

Ziyaret esnasında Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Genel Sekreter Üstün Zayim, Kadın Meclisi Başkanı İmdat Kömbe, Silifke Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Süleyman Uğur ve yönetim kurulu üyesi Akın Çabuk ile Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren hazır bulundu.

Edinilen bilgiye göre kardeş şehir heyeti aramızdaki ilişkilerin her alanda güçlenmesi için kentimizdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yollarını araştırma isteklerini bildirdiler.

Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman ziyaretin çok sıcak bir ortamda gerçekleştiğini ziyaret sonunda tarafların memnun ayrıldığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Kentimizin yurtta ve dünyada tanınabilirliği böyle birlikteliklerle mümkün olmaktadır. Hassloch Belediyesiyle uzun yıllar öncesinden başlayan bu birlikteliğin artarak devam etmesi Kent Konseyi olarak da bizleri sevindirmektedir. Karşılıklı sürdürülen bu ilişkilerin güçlenerek devam etmesi dünyadaki barış ve kardeşliğin güçlenmesine de vesile olacaktır. Misafirlerimizin hoşça vakit geçirmesini, verimli görüşmeler yapmasını ve ülkelerine mutlu dönmelerini diliyor kardeş şehir halkına selamlarımı gönderiyorum.”

Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Süleyman Uğur ve yönetim kurulu üyesi Akın Çabuk kara avı, yaban avı, balıkçılık, atıcılık ve okçuluk sporları konusunda ilçemizin geldiği noktayı anlattılar. Kardeş şehirde avcılık ve atıcılık sporlarıyla uğraşanlarla karşılıklı iş birliği yapılabileceğini vurguladılar.

Kızılay Başkanı Belediye ile birlikte yürüttükleri Sosyal Market projesini, İlk yardım eğitimi veren birimlerini ve sıcak yemek hizmeti verilen Kızılay Aşevinin hizmetlerini anlattı. Bütün çalışanların gönüllülük esasına göre hizmet yaptıklarını söyledi.

Kardeş şehir belediye başkan yardımcısı ve kardeş şehirler başkanlarını yapılan görüşmelerle ilgili notlar aldılar. Kent Konseyi, Kızılay, Avcılık ve Atıcılık konularında sorular sordular, kendi kentlerindeki benze4r kurumların çalışmalarını anlattılar. Anılan kurumlarla ilgili işbirliği yapabileceklerini belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36