Hayvanların İmdadına Büyükşehir İtfaiyesi Yetişti

Hayvanların İmdadına Büyükşehir İtfaiyesi Yetişti

Hayvanların İmdadına Büyükşehir İtfaiyesi Yetişti

 Kuyuya Düşen Küçükbaş Hayvanların İmdadına Büyükşehir İtfaiyesi Yetişti

 

 Toroslar İlçesi, Karaisalı Mahallesi’nde hayvancılık yapan İsmail Sarı'ya ait bir koyun ve  keçisi 7 metre derinliğindeki kuyuya düştü.

Hayvanlarının kaybolduğunu fark eden İsmail Sarı, bütün aramalara rağmen kaybolan keçi ve koyununu bulamadı. 

Ertesi gün kaybolan hayvanlarını bulma ümidiyle önceki gün otlattığı bölgeye tekrar giden Sarı, etraftan sesler geldiğini fark etti.

Etraflıca arama yapan İsmail Sarı, hayvanların bölgede bulunan yaklaşık 7 metre derinliğindeki bir çukura düştüğünü fark etti.

Tek geçim kaynağı hayvancılık olan İsmail Sarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi 444 2 153 Çağrı Merkezi aracılığıyla İtfaiye ekiplerine ulaşarak, hayvanlarının kurtarılması için yardım istedi.

Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kuyunun etrafında inceleme yaptıktan sonra kuyuya vinç ve halat yardımı ile inmeyi başardı.

Hayvanları iplere bağlayan İtfaiye ekipleri koyun ve keçiye zarar vermeden güvenli şekilde dışarı çıkarmayı başardı.

Kuyu içerisinden hayvanları dışarı çıkaran İtfaiye eri ayrıca bir sürprizle karşılaştı. Ne zaman çukura düştüğü belli olmayan bir kara kaplumbağasını fark eden İtfaiye eri kaplumbağasını da kuyudan çıkararak doğal yaşam alanına bıraktı.

Kuyu üzerinin sürekli kapatıldığını, kapatılan malzemelerin ise çalındığını ifade eden Sarı kendi imkanları ile hayvanlarını kurtaramayınca yardımına koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36