Kıbrıs şehitliği bakıma alındı

Kıbrıs şehitliği bakıma alındı

Kıbrıs şehitliği bakıma alındı

 

 

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, belediye olarak  Çamdüzü mevkiinde bulunan Kıbrıs şehitliğinde bakım-onarım ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Yürütülen çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Belediye olarak Kıbrıs barış harekatındaşehit düşen 457 subay, astsubay, erbaş ve erlerin anısınaÇamdüzü mevkiinde yapılan şehitlikte bir çalışma başlattık. Fen İşleri, Temizlik İşleri,  Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz şehitlikte mevcut yeşil alanların bakımı, budanması ve sulanması, yeni çiçek ve bitkilerin dikimi, demir korkulukların bakımı, boyanması ve alanın temizliğini yürütmektedir. Her yıl 20 Temmuz’da düzenlenen törenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramını burada kutluyoruz. Burada oluşturulan hatıra ormanının bakımı  vebu alanda yapılan çevre düzenlemelerine biz de belediye olarak zaman zaman destek veriyoruz. Şehitlikte Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan savaş araç-gereçlerininbazıları da hala burada sergilenmektedir. Yavru vatanımızda verilen mücadele sonunda şehit düşen mehmetçiklerimizin isimlerinin Silifke’mizde bu şehitlikte yaşatılması da bizler için çok önemlidir. Kıbrıs Barış HarekatıSilifke’miz için farklı bir anlam ifade etmektedir. Kıbrıs harekatına katılan ve Beş Parmak Dağları'ndaki destanları yazarken toprağa düşen aziz Kıbrıs şehitlerimizin anısının Silifke’mizde yaşatılması bizler için çok önemlidir. Kıbrıs barış harekatında şehit düşen Mehmetçiklerimiz anısına düzenlenen Kıbrıs şehitliği ile ilgili bakım, onarım ve güzelleştirme çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz” diyerek burada yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79