Mart ayında deniz keyfi

Havaların ısınması Mersin Plajlarını hareketlendirdi.

Mart ayında deniz keyfi

Havaların ısınması ile birlikte Mersin Plajlarına yerli ve yabancı turist gelmeye başladı. Hafta sonu Mersinin bütün plajların da hareketlilik başladı. Erdemli İlçesinin tarihi ve turistik Kızkalesi Plajına gelen yerli ve yabancı turistler denizin keyfini çıkardı. Mart Ayın da denize girilmez düşüncesi ile gezmek için beldeye gelen turistler; havanın sıcaklığını ve denize girenleri görünce, deniz kıyafetleri getirmedikleri için üzüldüler.    

Kızkalesi’ne gelen turistler denizin ve kumsalın keyfini çıkardı. Deniz bisikleti ile gezip kumsalda güneşlendiler. Çocuklar deniz de ve kumsal da oynayıp gönüllerince eğlendiler. Kıyafetini getirmeyip denize giremeyen turistler; kumsalda yürüyüş yapıp bol, bol denizi seyredip hatıra fotoğrafları çekindiler.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kızkalesi’nde Yılın 12 ayı denize girilip, kumsalda güneşlenilebileceğini belirtti. Tollu; “Şubat ayından itibaren beldemize gelen turistler deniz kıyafetlerini yanlarında bulundursunlar. Bulundursunlar ki; Güneş’in yakıcı sıcaklığını ve denizin güzelliğini görünce; getirmediklerine pişman olmasınlar. Mersin ve özellikle Erdemli ve çevresi, Türkiye’de yıl içerisin de Güneş’i en çok gören bölge olup; ayrıca sıcaklık ortalamasının en yüksek olduğu bölgedir. Bölgemize gelen turistlere iyi tatiller, turizmcilerimiz ve bölge esnafına da bol kazançlı hayırlı sezonlar diliyorum.” Dedi.

Hafta sonu hissedilen hava sıcaklığının 22-24 derece olduğu Kızkalesi’nde deniz suyu sıcaklığı ise 18 derece ölçüldü.


 

Anahtar Kelimeler:
Mart Ayında Deniz Keyfi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36