Memleketimizin Yükselen Değeri Murat Saz

Memleketimizin Yükselen Değeri Murat Saz

Memleketimizin Yükselen Değeri Murat Saz

 

Silifkeli Genç iş adamlarından Murat Saz’ın Gülnar Toki Şantiyesinde ziyaret etme fırsatı bulduk.

‘Biz memleketimiz için varız’ diye sözlerine başlayan Murat Saz Genç Yaşta kat etmiş olduğu bu zorlu yol hakkında bize bilgiler verdi.

05.01.1983 yılında Silifke de dünyaya geldim ilk, orta ve  lise eğitimimi Silifke de tamamladık tan sonra 2003 Yılında Fırat Üniversitesi İnşaat Bölümünden mezun oldum. 2007 yılında Yine Silifkeli olan Huriye YAMAN Hanımefendi ile hayatımı birleştirerek Ankara’ya yerleştim.

 2003 Yılında Yerleştiğim Ankara da Çeşitli firmalarda iş tecrübesi edindikten sonra 2007 yılında İHM İNŞAAT VE YAPI SAN.TİC.LTD.ŞTİ. firmasını kurarak iş hayatına başladım. İlk yıllar da  Ankara da  bir çok önemli projelerde görev aldım. Gece gündüz demeden mücadele ederek içimizdeki üretme sevdası ile kısa zamanda büyük işler bitirip teslim ettik. Sonrasın da  Ülkemizin  dört bir yanında inşaa edilecek olan bir çok projeyi üstlenerek ana yüklenici konumunda tamamladık. Yaşıtlarımın henüz hayatına yön verme düşüncesi içerisinde olduğu 25 30 lu yaş dönemlerimde gece gündüz demeden çalışarak onlarca firma ile yüzlerce insana iş kapısı olduk. Bu süreçte dürüstlük, çalışkanlık ve kaliteli iş yapma şeklimiz beraberinde güvenilirliği getirmesi sebebi ile bir çok firmanın tercih sebebi olduk.  ‘’Kalite ve sürat bir arada’’ sloganı ile çıktığımız bu yolda 2017 yılında işlerimizin yoğunluğu ve tedarikçi firmaların malzeme temini konusunda yaşattıkları sorunlar sebebi ile 10 adet tır satın alarak, yurt içi nakliye firması olan ikinci Şirketimiz,  MURAT SAZ İNŞAAT ve LOJİSTİK LTD.ŞTİ. Firmasını da kurarak hem sektördeki  bir boşluğu doldurduk hem de kendi şantiyelerimize doğrudan  malzeme teminini sağladık. Bu hamle ile yıllık bazda üretimimizi yaklaşık iki katına çıkararak daha büyük çaplı işlerde görev almaya,  ve daha hızlı üretim yaparak tüm işveren kurumların takdirini toplamaya başladık. Her iki firmamızın da kısa zamanda büyük çaplı işler yapması sayesinde hızlı bir şekilde büyüme sağladık. Bu süreçte  kurumsallaşmaya büyük önem göstererek bugün bünyemizde yaklaşık 450  kişi çalıştıracak duruma geldik. Hayatımda Para hiçbir zaman amaç değil, daima bir araç olmuştur düşüncesi ile hep kalite ve koşulsuz müşteri memnuniyeti odaklı çalışmam beraberinde bir çok kapının açılmasını sağlamıştır. Bu süreçte aklımızda hep memleketimize de bir değer katmanın düşüncesi vardı.

Bu Süreçte Gülnar ilçemizde yapılacak olan toplu konut işine talip olarak işi alma fırsatımız oldu. 2019 yılı ortalarında başladığımız 13 blok tan oluşan şantiyemizi gece gündüz demeden çalışarak  8 ay gibi kısa bir sürede toparlayıp 2020 yılında teslim aşamasına getirdik. Bu şantiyemizde olabildiğince hemşerilerimizle çalışarak sermayenin memleketimizde dönmesine özen gösterdik. Bu noktada Gülnar ve Silifkeli Esnaf Kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. En az bizim kadar onlarında mücadelesi ile işlerimizi hızlı bir şekilde yürüttük. Bu iş sayesinde, işlerimizin yoğunluğu sebebi ile zaman ayıramadığım memleketimde çokça vakit geçirme fırsatı buldum. Öz Yurdum olan ve her daim burnumda tüten Silifke’m de de önemli projeler vücuda getirmek için çalışmalara başladım. İnşallah kısa zaman sonra Silifke’de de bir projemiz hayat bularak Öz Yurdum da da memleketim insanına hizmet etme fırsatım olacak. ‘’Kalite her zaman pahalı değildir, Her pahalı olan da kaliteli değildir’’ sloganı ile çıkacağımız bu yolda da memleketim insanın takdirini toplamak en büyük hedefim olacaktır. Son olarak Beni Bu Vatana Hizmetkar Eden Rabbime Sonsuz Şükürler olsun diyerek cümle esnaf kardeşlerime hayırlı işler dilerim.

 PÖPORTAJ: Yalçın Taşlıalan

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36