MESKİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

MESKİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

MESKİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Erdemli İlçemizdeki bazı mahallelerimize (köylerimize) 15 gündür su verilemediği şeklinde yerel basınımıza bir duyurunun servis edildiği öğrenilmiştir.

Bilindiği gibi Silifke ilçemize bağlı 30 mahalle ile Erdemli İlçemize bağlı 24 mahallenin (bağlıları ile birlikte 100 civarında ünitenin) içme suyu Aksıfat Grup İçme Suyu Projesi kapsamında temin edilmektedir.

                Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de son yılların en kurak ve en sıcak mevsimi yaşanmakta olup; kurak sezonun etkisiyle Aksıfat Grubunu besleyen Aksıfat Kaynağı’nın debisi, proje debisinin üçte birinin altına düşmüştür.

                MESKİ olarak; Aksıfat Kaynağı’nda olumsuzluklar yaşanabileceği öngörülmüş ve grup iletim hattına Hotamış Mevkii’nden 40Lt/Sn, Uzuncaburç Mevkii’nden 20Lt/Sn, Harfilli Mevkii’nden 16Lt/Sn, Avgadı Mevkii’nden 6Lt/Sn içme suyu bağlantısı yapılmıştır. Yine MESKİ olarak içme suyu takviye çalışmalarımız devam etmekte olup, bu kapsamda; Harfilli’de 15Lt/Sn debide ikinci kuyunun ve Gündüzler Mevkii’nde 15Lt/Sn’deki sondaj kuyularının çok kısa bir süre içerisinde bağlantısı gerçekleştirilecektir. Yine Tozlu Mevkii’nde açılıp tecrübe çalışmaları devam eden sondaj kuyusundan da muhtemelen 10Lt/Sn’lik içme suyu daha sisteme bağlanacaktır.

Unutulmamalıdır ki kuraklık MESKİ’nin sebebiyet verdiği bir vaka değildir. Ancak buna rağmen MESKİ olarak, hem Aksıfat Grubu’nda hem de diğer mahallelerimizde, vatandaşlarımıza kuraklığın etkisini mümkün olan en az şekilde hissettirmek için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.

Basına servis edilen söz konusu duyuruda isimleri yer alan ve Aksıfat Grubunda bulunan mahallelerimize (köylerimize) grup iletim hattına yapılacak takviyeler tamamlanana kadar dönüşümlü olarak su verilmekte olup, duyuruda belirtildiği gibi “15 gündür su verilmiyor” olması gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu vesile ile sıcak ve kurak geçen mevsim de göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın MESKİ tarafından temin edilen içme suyunu tarımsal sulama amaçlı kullanmamalarını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36