Necati Üçyıldız Yazdı: KERBALAR YAŞANMASIN

KERBALAR YAŞANMASIN

Necati Üçyıldız Yazdı: KERBALAR YAŞANMASIN

10 EKİM 680 tarihinde meydana gelen Kerbela Katliamı , 1336. Yılında anılıyor. Bütün dünya da ve ülkemizde Muharrem ayı içinde Yas-ı Matem oruçları tutuldu. Başta Alevi örgütleri olmak üzere yöre dernekleri, siyasi partiler aşureler kaynattılar. Halk ile paylaştılar. Kerbela da Şah Hüseyin ‘in dik duruşu bir kez daha anıldı. Hayırlı duaları okundu. Nefesler söylendi. Samahlar dönüldü. 72 savunmasız olarak katleden yezide lanet okundu. Ama her yerde Savaşların durması, Kerbelaların bir daha Yaşanmaması için dilekler tutuldu.

 Bizde Mersin de ; Mersin Cem Evinin aşure anmalarına katıldık. Yeni yapılan Cem Evi avlusunda binler bir araya gelip cem oldular. Mersin vali yardımcıları Cemal Yıldızer, Cezmi Türk Göçer, Kaymakamlar başta olmak üzere diğer mülki amirler, Müftü , Akdeniz , Yenşehir, Mezitli belediye Başkanları, CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Dr. Hüseyin Çamak, Serdar Kuyucuoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticileri Serdar ALTUN, Ali ÖZVEREN,  Mezitli Şube Başkanı Ferdi KOÇ, Toroslar Şube Başkanı Hüseyin DEĞERLİ, Silifke Şube Başkanı Celal Necati ÜÇYILDIZ, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı mersin Şube Başkanı Kazim YALÇIN , Toros Üniversitesi Alevi- Bektaşi Araştırma Enstitüsü Müdürü Hroki WAKATSU   Ortodoks kilisesi ruhani liedri Coşkun TEYMUR, , siyasi partilerin il başkanları ve yöneticileri, sendikacılar , sivil toplum örgütleri yöneticileri başta  olmak üzere binlerce sayıda vatandaş geldiler, can oldular. Anmalara katılıp, aşurelerini yediler.

 Mersin Cem Evi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede ‘nin verdiği hayırlı duasından sonra, Sazandarlar Mustafa- Ozan Talipoğlu nun söylediği nefeslerden sonra samah grupları samahlar döndüler. Tokat Yöresinden Kırat Samahı coşku içinde dönüldü.

 

Mersin Cem Evi Başkanı ( Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı ) Pir Hasan Kılavuz gün ile ilgili konuşmasında :

“ Dünün Kerbelası bugünde vardır. Sivas, Maraş, Dersim Katliamında olduğu gibi. Alevilerin Kadim Pirleri ; acının ,yoksulluğun, zulümüm karşısındadır. Günümüzde; Suriye, Irak, İran yaşananlar da Kerbeladır. Ülkemizde son zamanlarda nice Kerbelalar gerçekleşti. Kimi kurşunla, kimi tankın altında kalarak, kimi , katıldığı eylemde hakka yürüdü. Kimi çocuğuyla gittiği düğünde katledilerek Kerbela’yı yaşadı. Kimi polis, emniyet önünde vurularak hakka yürüdü. Hepsi için; ağıt yakan annelerimizin yüreklerinde kor ateş düşerek, her gün Kerbelayı yaşıyor. Tek dileğimiz artık Kerbelaların yaşanmamasıdır. Nerede olursa olsun biz Aleviler olarak , ne potin , ne postal , istiyoruz, ne de takunya idaresini istiyoruz.”

 Daha sonra : Mustafa – Ozan Talipoğlu, Erhan Toprak,  Ercan Rende- Dilek Atar, Haydar Özdemir Deyişler söylediler. Kazanlarda pişirilen 20 bin kişilik aşureler özel kaplarda dağıtıldı. 

Başta Cem Evi bahçesine yeni çekilen duvar ve takılar ile Serçeşme yi andıran yapının kazandırılmasında katkıları sunanlar  olanlar olmak üzere ; aşure de tüm emeği geçen canların Hak Hizmetlerini kabul etsin. Ülkemizde , dünyamızda savaşlar dursun. Artık Kerbelalar Yaşanmasın. 

 

Anahtar Kelimeler:
KERBALAR YAŞANMASIN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36