O Eski Ramazanlar Mersin’de

O Eski Ramazanlar Mersin’de

O Eski Ramazanlar Mersin’de

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Ramazan Etkinlikleri kapsamında Mersinliler eğlenceli yarışmalar, Hacivat Karagöz gösterileri ve konserler ile Ramazan coşkusunu doyasıya yaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2014 yılında yapılmaya başlanan ve geleneksel hale getirilen Ramazan Etkinlikleri, hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgisini çeken programları ile Ramazan’ın ilk gününden bu yana devam ediyor. İftardan sonra başlayan etkinlikler sahur vaktine kadar sürüyor. Farklı konserler ve gösterilerin yer aldığı etkinlikleri her akşam binlerce Mersinli izliyor.

USTALARDAN RAMAZAN KONSERLERİ

Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe konseri ile 6 Haziran’da başlayan etkinliklerde Selahattin Alpay, Tual Sezi, Ankaralı Coşkun, Canan Sezgin Geylan, İsmail Altunsaray gibi usta ses sanatçıları sahne alarak Mersinlilere unutulmaz konserler verdi. Etkinlikler kapsamında Ahmet Coşkun, Bekir Ünlüataer ve Murat Başaran gibi sanatçılar da Mersin Büyükşehir Belediyesi 3. Ramazan Etkinlikleri kapsamında sahne alarak Mersinli vatandaşlarla buluşacak.

Çocukların da unutulmadığı etkinlikler kapsamında Hacivat ve Karagöz ile Kavuklu ve Pişekar gibi kültürümüzün ve Ramazan’ın önemli simgelerinden olan ortaoyunun nadide örnekleri sergileniyor. Etkinliklerde Tahta Bacak, Aşuk ile Maşuk gibi karakterler de canlandırılarak çocukların Ramazan geleneklerini doyasıya yaşamaları sağlanıyor.

Alana kurulan Feshane Evleri’nde ise Osmanlı mutfağının en lezzetli tatları bulunurken, özellikle çocuklar Osmanlı macunu standına yoğun ilgi gösteriyor. Hat ve ebru sanatının inceliklerini sergileyen usta sanatçılar da stantlarda yerini alıyor.

Ramazan ayının heyecanının bu etkinlikler ile Mersin’de doyasıya yaşandığını belirten Mersinliler, semazen gösterileri ve Kuran-ı Kerim tilavetinin yer aldığı 3. Ramazan Etkinlileri ile manevi bir atmosferin de oluştuğunun altını çiziyor.

4 Temmuz’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri ile sona erecek olan ve vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşen etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da düzenlenmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36