Öğrencilerden anlamlı proje

Kadına şiddeti erkeklere makyajla anlattılar

Öğrencilerden anlamlı proje

Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksek Okulu Bankacılık Bölümü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında kadına şiddeti kınamak adına erkek öğrencilere makyaj yaparak darp edilmiş görünümü verdiler.

Projede görev alan kız öğrenciler profesyonel sahne makyajı yaparken, erkek öğrenciler ise tüm gün okulda bu şekilde gezerek kadına şiddete dikkat çekti. Kız öğrenciler daha sonra projeye destek veren erkek öğrencilere çiçeklerle teşekkür etti.

Projede görev alan Muhasebe Bölümü öğrencisi Sevim Peltek, arkadaşları Merve Günay, Mazlum Orman ve Muhammet Gülsever ile birlikte kadına olan şiddete farkındalık yaratmak için yola çıktıklarını söyledi. Kadına şiddeti erkek arkadaşlarına yaptıkları makyajla anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Peltek, "Günümüzde giderek önemi artan sosyal sorumluluk olgusu hem bireylere hem de kurumlara önemli sorumluluklar yüklemektedir ve tüm eğitim planları içerisinde yerini almaktadır. Bu proje ile ülkemizde son yıllarda artan'kadına şiddet' konusuna bir kez daha dikkat çekmek istedik" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36