Sarıkeçili yörükleri sahile dönmeye başladı

Yaz mevsimini Konya ve Karaman yaylarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri, havaların soğumasıyla birlikte Mersin sahillerine dönmeye başladı.

Sarıkeçili yörükleri sahile dönmeye başladı
Anadolu’nun bin yıllık efsanesi Yörüklerin son temsilcileri Sarıkeçililerin sıkıntılı yolculuğu devam ediyor. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Karaman ve Konya’da yerleşik düzene geçmek umuduyla Akdeniz sahillerinden göçen Sarıkeçili Yörükleri, arazi ve ev tahsisi konusunda çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle kışı geçirmek üzere sahillere gelmeye başladı.

Sıcak havalardan etkilenmemek, hayvanlardan daha yüksek verim sağlayıp, tereyağı ve peynir yapmak için yemyeşil otların bulunduğu Toros Dağları'nın zirvelerine, Karaman il sınırı yakınlarına nisan ve mayıs aylarında çıkan Yörükler, havaların soğumasıyla dönüş hazırlığına girişti. Kışlıklarını türküler eşliğinde yapan Yörükler, hazırlıkların bitmesinin ardından Erdemli, Silifke, Aydıncık gibi sahil ilçelerine inecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79